Peste 300 de şomeri şi lucrãrile la Barajul Mihãileni, stopate

Anamaria Nedelcoff

Efectele tăierilor banilor pentru investiţii de către Guvernul Ponta nu au întârziat să apară. Numai în zona Brad, peste 300 de oameni şi-au pierdut locurile de muncă, iar lucrările la barajul de acumulare de la Mihăileni au fost stopate.
Dorin Gligor (foto), preşedintele PDL Hunedoara, precizează că vinovaţi pentru acest dezastru sunt Guvernul Ponta şi parlamentarii USL. ”Victor Ponta a tăiat din banii pentru investiţii, iar o consecinţă a acestor reduceri o reprezintă oprirea lucrărilor la barajul de la Mihăileni. Iar 300 de oameni au rămas fără loc de muncă, fără a li se crea o alternativă. Barajul de la Mihăileni este o investiţie de amploare şi nu ar mai fi durat mult până să fie finalizat”, a declarat, pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Dorin Gligor.
Şeful democrat-liberalilor mai susţine că oprirea lucrărilor la baraj afectează şi siguranţa populaţiei din zonă. ”Zona este predispusă la inundaţii, iar eu cred că siguranţa populaţiei ar fi trebuit să fie cea mai importantă. Categoric, este vina USL în ceea ce se întâmplă acum cu barajul. Este foarte simplu să tai, să tergiversezi finalizarea barajului şi să măreşti rata şomajului, fără a fi creat ceva în schimb”, precizează Gligor.

One thought on “Peste 300 de şomeri şi lucrãrile la Barajul Mihãileni, stopate

 • 19 septembrie 2012 la 9:57
  Permalink

  Din pacate adevarat. Mai jos postez un mesaj adresat in data de 17.08.2012 d-nei ministru Rovana Plumb, ramas fara raspuns pana in ziua de azi:

  “Stimata Doamna Ministru,
  As dori sa va sesizez pe aceasta cale situatia investitiei “Baraj Mihaileni” de pe cursul raului Crisul Alb, judetul Hunedoara.
  Aceasta investitie care consta dintr-un baraj din material locale de 34m inaltime cu descarcator central de ape mari din beton armat, a fost demarata inca inainte de anul 1989 si se afla acum intr-un stadiu de executie avansat, fiind executate integral umpluturile in corpul barajului si lucrarile la coronament si partial descarcatorul de ape mari, ramanand de executat urmatoarele: betonare pile descarcator, montaj echipament hidromacanic si pod peste descarcator.
  Pentru continuarea lucrarilor la aceasta investitie in vederea finalizarii, in Legea Bugetului pe anul 2012 s-a prevazut suma 10.800 mii lei, iar prin Hotararea de Guvern nr. 896 din Septembrie 2011 s-a aprobat alocarea din bugetul Fondului de Mediu a sumei de 10.272 mii lei in anii 2011-2012, sub
  forma de finantare nerambursabila. Datorita acestor alocari de fonduri, a fost posibila finalizarea deschiderii centrale si a culeilor descarcatorului, ramanand de continuat executia pilelor.
  Din pacate, in cursul acestui an sumele alocate acestei investitii au fost reduse (program rectificat pe 2012: 6.125 mii lei conform O.G. de rectificare bugetara) si astfel lucrarile la
  baraj au fost sistate din lipsa de fonduri, ramanand in executie doar o serie de lucrari conexe investitiei cum ar fi finalizarea stramutarii gospodariilor afectate de noua acumulare si executia
  podului de la coada lacului ce va asigura accesul cetatenilor situati pe malul stang al acumularii la drumul national DN74.
  In aceste conditii, am rugamintea de a reanaliza situatia acestei investitii si a gasi o solutie de realocare a fondurile necesare in vederea finalizarii lucrarilor de betonare la pilele barajului inca in cursul acestui an, pentru ca incepand de anul urmator sa se poata trece la montajul echipamentului hidromecanic si la executia podului peste descarcator.”

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ţara Lalelelor, din nou, aproape de oraşul Paliei

Primăria municipiului Orăştie a stabilit relaţii de înfrăţire şi colaborare cu oraşul Sliedrecht din Olanda, începând din anul 2003. În...

Bani puţini, dar speranţe mari la Turdaş

Primarul comunei Turdaş, Remi Bocşeri (foto), face ce poate pentru localnicii de aici. Nu are buget mare pe mână, însă...

Dezsi trebuie sã se decidã: deputat sau înalt funcţionar public!

Până la sfârşitul acestei luni, UDMR Hunedoara îşi va desemna candidaţii pentru alegerile generale, după ce Consiliul Reprezentanţilor Judeţeni va...

Închide