Peste 20.000 de hunedoreni, în şomaj tehnic

12 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Până ieri, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă – Hunedoara a analizat pentru luna aprilie 1.708 solicitări şi a fost plătit şomajul tehnic pentru 13.511 persoane. Suma totală plătită este 17.435.035 de lei.
Potrivit celor declarate de Georgeta Tomuţa, directorul executiv al AJOFM Hunedoara, nu s-au înregistrat depăşiri ale termenului legal de 15 zile pentru plată, Hunedoara fiind printre primele judeţe din ţară unde angajaţii agenţiei au procesat rapid toate cererile primite şi au efectuat plăţile.
„În acest moment mai sunt depuse 800 de solicitări aflate în faza de verificare şi pregătire la plată. Se estimează că, în judeţul Hunedoara, numărul total al persoanelor plătite pentru şomaj tehnic va ajunge la aproximativ 20.000. Având în vedere numărul mare de cereri depuse şi de informaţii solicitate prin telefon sau e-mail, angajaţii AJOFM Hunedoara au fost prezenţi la serviciu în zilele de 1 şi 2 mai, dar şi la sfârşit de săptămână, iar în continuare se va lucra în regim continuu, pentru rezolvarea la timp a tuturor solicitărilor primite de la angajatorii din judeţul Hunedoara. Instituţia Prefectului – Judeţul Hunedoara sprijină activitatea Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă pentru rezolvarea cu rapiditate şi corectitudine a solicitărilor agenţilor economici, în legătură cu şomajul tehnic sau cu alte măsuri ale guvernului luate în această perioadă, pentru sprijinirea mediului de afaceri şi a angajaţilor”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Hunedoara. (A.Năstase)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Luncoiu de Jos: fără Zilele Comunei, dar cu apă potabilă asigurată

Adio distracţii pentru multe localităţi hunedorene. Majoritatea administraţiilor publice aveau plănuite Zilele Comunei/Oraşului/Municipiului, însă starea de urgenţă, ce va fi...

Teatrul de Artă Deva, invitaţie în mediul online

Astăzi, miercuri, de la ora 19.00, Teatrul de Artă Deva vă invită la un spectacol de comedie, care va fi...

În sfârşit, spitalul din Deva se redeschide pentru bolnavii non-COVID!

După ce numărul celor internaţi cu COVID la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva a scăzut de la o zi la...

Închide