Comunitate

Peste 18.800 de fermieri au cerut subvenţii de la APIA

04 marcel socol (7)Oana Mihnea

La Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Hunedoara (APIA) au fost depuse în acest an 18.801 cereri pentru acordarea sprijinului financiar pentru fermieri.
Cei 18.801 fermieri din judeţ deţin în total aproximativ 130.000 ha de teren pentru subvenţionare. Dintre aceştia, s-a extras un eşantion de control format din 2015 fermieri, 280 sunt verificaţi pe teren, iar 1.735 prin teledetecţie. „În prezent ne aflăm în faza de control a fermierilor selectaţi în funcţie de schemele de sprijin. Verificările sunt făcute la nivelul Serviciului Control pe Teren din cadrul APIA Hunedoara de către 13 echipe. Din cauza numărului mare de parcele, a complexităţii controlului efectuat şi a reliefului din judeţul nostru, am fost sprijiniţi cu încă şase echipe din judeţul Ilfov şi Dâmboviţa. Facem eforturi ca acest control pe teren să se încheie până la finele lunii octombrie, pentru a putea acorda şi plata în avans a fermierilor pentru campania din acest an“, a declarat Marcel Socol (foto), directorul executiv al APIA Hunedoara. Avansul reprezintă 50 la sută din totalul sumei cuvenite pentru plăţile directe pe suprafaţă.
Faţă de anul trecut, numărul fermierilor care au depus cereri pentru subvenţie de la APIA a scăzut. „Avem cu 3.800 mai puţini decât în 2014, însemnând o reducere cu 17 la sută, dar în acelaşi timp, suprafaţa solicitată la plată a rămas aproape aceeaşi, ceea ce presupune o comasare a terenurilor agricole“, a adăugat Marcel Socol. De asemenea, în această perioadă se acordă şi adeverinţe fermierilor cu solicitare de sprijin financiar în baza cărora îşi pot suplimenta capitalul necesar lucrărilor de toamnă cu sume de până la 90 la sută din totalul schemelor pentru plata directă pe suprafaţă şi plata redistributivă. Orice fermier poate cere adeverinţă, în afară de cei supuşi controlului. APIA Hunedoara doreşte ca până la ultima decadă a lunii octombrie să plătească avansul de 50 la sută.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura