Camera Agricolă Judeţeană, prezentă la mai multe evenimente de profil

04 marian calinMagdalena Şerban

Camera Agricolă Judeţeană Hunedoara a bifat peste weekend, prezenţa la evenimentul „Ţurcana – Regina Munţilor”, manifestare ajunsă la a XI-a ediţie, care s-a desfăşurat la Costeşti, dar şi la „Parada Taurilor“, ce a avut loc la Sîngeorgiu de Mureş. De asemenea, urmează o manifestare de rang naţional, pentru care conducerea instituţiei a confirmat deplasarea.
„Am luat parte cu un stand informativ la Costeşti, pentru a intra în dialog cu fermierii prezenţi la acţiunea din acest an. Acolo, l-am premiat pe cel mai tânăr crescător de ovine, Petru Stoicoi (foto dreapta), un băiat de 20 de ani, din Orăştioara de Sus.  Am mai fost şi la Parada Taurilor, care s-a întâmplat în weekend, la Sîngeorgiu de Mureş, şi a fost organizată de renumitul SEMTEST, unul dintre cei mai mari producători de material seminal. Mai apoi, în 14 octombrie, vom merge la Ziua Recoltei, la Geoagiu. La INDAGRA, în parteneriat cu Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale şi Ecologice din judeţul Hunedoara şi Consiliul Judeţean, vrem să le asigurăm deplasarea unor producători atestaţi din judeţ, orientându-ne către ramuri precum lactate, produse din carne, siropuri şi chiar plăcintele specifice ţinutului Pădurenilor. Astfel de evenimente ne aduc noi contacte comerciale, ne înlesnesc deschiderea către ceea ce e nou în domeniu şi, mai ales, ne asigură o legătură permanentă cu fermierii”, a precizat Călin Marian (foto stânga), şeful Camerei Agricole Judeţene Hunedoara.
Trebuie spus că INDAGRA este cel mai mare şi important eveniment agricol din România, târgul internaţional fiind organizat de Romexpo în parteneriat cu Camerele de Comerţ şi Industrie, sub patronajul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Anul acesta a ajuns la ediţia cu numărul 20 şi se va desfăşura în perioada 28 octombrie – 1 noiembrie, la Bucureşti. Aici, producătorii se vor întâlni cu reprezentanţi ai statului, viitori parteneri, fermieri sau oameni pasionaţi de agricultură.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.