Peste 150 de ordine de protecţie pentru violenţă domestică

28 ianuarie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

În cele aproape şase luni ale anului trecut, odată cu intrarea în vigoare a legii ce permite poliţiştilor emiterea ordinelor de protecţie provizorii împotriva partenerilor violenţi, în judeţul nostru au fost emise 155 de asemenea decizii.

O parte a acestora, respectiv 36 de ordine de protecţie provizorii pe o perioadă de cinci zile, au fost prelungite de instanţele de judecată pe o durată mai mare de timp. Potrivit statisticii IPJ Hunedoara, în ce priveşte infracţionalitatea din mediul familial, situaţia statistică a anului 2019 arată că, în judeţul Hunedoara, aceasta este în creştere, scoţând la suprafaţă fenomenul existent.
”Datorită intensificării activităţilor preventive, de popularizare a drepturilor victimelor, a ordinului de protecţie şi a celui provizoriu, numărul sesizărilor privind violenţa în familie a crescut. În anul 2019 au fost sesizate peste 1.000 de fapte de violenţă în familie, dintre care aproximativ trei sferturi sunt comise în mediul urban şi un sfert în mediul rural. Violenţa domestică se întâmplă în continuare cel mai des în familia tradiţională şi se manifestă frecvent prin comiterea infracţiunilor de ”lovire sau alte violenţe” şi ”ameninţare”, a arătat IPJ Hunedoara în Bilanţul de activitate pe anul 2019.
Totodată, poliţiştii au derulat o serie de activităţi preventive privind violenţa domestică. ”Activitatea preventivă s-a concretizat în proiecte, campanii şi activităţi punctuale pe diferite teme legate de siguranţa minorilor, prevenirea victimizării acestora, promovarea răspunderii penale în rândul tinerilor, prevenirea bullying-ului, a consumului de droguri şi a violenţelor şcolare şi asistenţa juridică a victimelor violenţei domestice.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Hoţ din buzunare prins de poliţişti şi arestat de judecător

Poliţiştii din Deva au reţinut un bărbat de 34 de ani, din municipiu, suspectat de două furturi din buzunare. Individul...

Futsal. West Deva a pierdut primul joc din play-off

Formaţia din Deva a evoluat în prima partidă din play-off-ul ligii secunde, în deplasare la Iaşi, unde a pierdut jocul...

CSM Vulcan şi-a stabilit amicalele

Echipa de fotbal din Liga a patra CSM Vulcan se va reuni pe data de 3 februarie. Antrenorul Dan Voicu...

Închide