Peste 130 de preşedinţi de secţii de votare pentru Referendum au cerut să fie înlocuiţi . Boicot sau neglijenţă?

Sorina Popa

Peste 130 de preşedinţi ai secţiilor de votare din judeţ, pentru referendumul din 6 şi 7 octombrie, au depus cereri de retragere, solicitând să fie înlocuiţi. În judeţul Hunedoara sunt 524 de secţii de votare, fiecare cu câte un preşedinte, fără locţiitor de data asta.

În aceste condiţii, lucrurile sunt cam încurcate şi nu se ştie cum vor fi şi rezolvate până la ora startului votării la referendumul pentru definirea familiei.
Potrivit preşedintelui Tribunalului Hunedoara, judecătorul Mihaela Timişan, până ieri au fost depuse 131 de cereri de înlocuire a preşedinţilor de secţii de votare, dar lucrurile par să nu se oprească aici. Ca atare, se fac trageri la sorţi zilnic, pentru înlocuirea celor care nu vor sau nu pot să îndeplinească această funcţie. De fapt, se pare că totul a plecat de la faptul că membrii Autorităţii Electorale Permanente din judeţ au dat nişte liste cu preşedinţii de secţii de votare care nu au fost actualizate. Astfel, unii au plecat din ţară, alţii s-au mutat între timp în alte judeţe, unele femei au născut şi nu-şi pot lăsa bebeluşii singuri, alţii sunt bolnavi.
Precizăm că persoanele care vor să fie preşedinţi de secţii de votare se înscriu la AEP Hunedoara, unde trebuie să depună o cerere. Ei sunt plătiţi cu 190 de lei pe zi, timp de cinci zile, sumă impozabilă. La ora actuală, la AEP Hunedoara există peste 1.700 de cereri depuse de către persoane din judeţ care vor să fie preşedinţi de secţii de votare.
Referendumul pentru redefinirea familiei va avea loc timp de două zile, sâmbăta şi duminica următoare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.