Comunitate

Peste 100 de cazuri de violență înregistrate în școlile hunedorene

Cele trei eleve din municipiul Hunedoara, care au agresat-o violent pe o fată de 11 ani, în urma unei discuţii contradictorii purtată într-un parc din localitate, sunt monitorizate, în con­tinuare, în şcolile în care învaţă, fiind cuprinse în programe de consiliere, a declarat ieri, inspectorul şcolar ge­ne­ral Maria Ştefănie.

Monitorizat
În cadrul unei conferinţe organizată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara pe tema prevenirii vio­lenţei şi consumului de droguri în şcoli, inspectorul şcolar general a precizat că fiecare copil implicat în acel caz – fie că este agresor, fie că este victimă, este sprijinit să depăşească momentele prin care a trecut. „Elevele implicate în acest caz au fost identificate. Încă din prima zi, colegii noştri din cadrul Centrului Jude­ţean de Resurse şi Asistenţă Educa­ţio­nală au luat legătura cu părinţii. Fiecare elev este monitorizat, este cuprins în consiliere din partea colegilor noştri din unităţile de învăţământ. Totodată, avem o colaborare foarte bună cu Direcţia Ge­nerală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, pentru că au intervenit în a­cest caz. Fiecare copil este sprijinit pen­tru a depăşi acest moment, indiferent că vorbim despre copilul agresat sau cei care au fost agresori”, a spus Maria Ştefănie.

Dascăli amenințați
Conform datelor statistice al Ins­pec­to­ratului Şcolar Judeţean Hunedoara, în anul şcolar 2022-2023 au fost con­sem­nate 138 de acte de violenţă şcolară, în care au fost implicaţi 86 de elevi din 29 de unităţi de învăţământ. Din totalul ca­zurilor, 57 au fost situaţii de loviri, 18 in­sulte grave repetate, 16 de instigare la violenţă şi 13 de ameninţări repetate. În evidenţe apar şi situaţii în care cadrele didactice au primit ameninţări de la elevi. Cei mai mulţi copii implicaţi în acte de violenţă sunt elevi de gimnaziu, ur­maţi de liceeni. O fată de 11 ani, din mu­ni­cipiul Hunedoara, a fost bătută, pe 4 septembrie, în curtea unui liceu din lo­ca­litate, de către alte trei tinere adoles­cen­te, cu vârstele de 12 şi 13 ani, pe fondul unor discuţii în contradictoriu, în cauză fiind deschisă o anchetă penală pen­tru infracţiuni de loviri sau alte vio­lenţe.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura