Peste 10.000 de hunedoreni s-au vaccinat împotriva gripei

5 ianuarie 2012 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Carmen Cosman

De când s-au împărţit dozele de vaccin antigripal către cabinetele de medicină de familie, mai mult de 10.000 de hunedoreni s-au vaccinat împotriva gripei.
Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara spun că au primit de la Ministerul Sănătăţii doar jumătate din vaccinurile estimate ca fiind necesare, dar până acum, dozele repartizate au fost suficiente. „În momentul acesta, nu avem atâtea doze de vaccin câte am catagrafiat noi. Numărul celor catagrafiate trece de 40.000, iar noi am primit aproape 20.000 de doze de vaccin. Sunt convinsă că, dacă acele doze vor fi folosite, vom putea să mai achiziţionăm de la Ministerul Sănătăţii fără nici un fel de problemă, dar în acest moment, nu este cazul”, a declarat medicul Dumitra Ştefan, directorul DSP Hunedoara. Aceasta a mai precizat că populaţia este destul de receptivă în ceea ce priveşte vaccinul antigripal, care există la medicii de familie şi cine doreşte poate să se vaccineze fără probleme.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Astrogramele MESAGERUL

Cei care doresc să afle de la colaboratorul nostru în materie de astrologie ce le prezic stelele sunt rugaţi să...

Situaţie deblocată la Spitalul Judeţean Deva

Consiliul Judeţean Hunedoara a predat către Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara amplasamentul Spitalului Judeţean Deva, astfel încât să poată fi...

Calendar sportiv 2012 – februarie

1-2 - Baschet: Etapa a III-a a grupelor Euroligii masculine şi etapa a XIV-a a grupelor Euroligii feminine 4 -...

Închide