Politica si administratie

Pesediştii hunedoreni cautã primari

Carmen Cosman

Dacă la nivelul PDL Elena Udrea a dat deja startul campaniei electorale încă de săptămâna trecută, PSD Hunedoara caută încă de acum cei mai buni candidaţi pentru alegerile locale din 2012. În plus, organizaţia vrea să depisteze punctele nevralgice din interiorul partidului şi să le elimine.

Vicepreşedinţii, puşi la treabă

Vicepreşedinţii PSD Hunedoara au primit deja sarcini precise de a găsi cei mai buni candidaţi pentru alegerile locale care vor avea loc peste doi ani. Au fost repartizaţi pe zone, iar preşedintele PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor (foto), este de părere că nu e prea devreme pentru această acţiune. Mai mult, fiecare organizaţie teritorială va fi atent analizată. „Vreau să spun că nu este prematur acest lucru, deşi mulţi spun că este prea devreme. Nu este prea devreme să găseşti un om cu care să câştigi alegerile pe o localitate şi consider că este bine să pornim acum această acţiune”, a declarat Laurenţiu Nistor. El spune că în acest fel va fi testată şi notorietatea candidaţilor pentru viitoarea confruntare cu electoratul, aşa încât să se evite surprizele neplăcute la alegeri.

Între Buhăescu şi Resmeriţă

Pe de altă parte, preşedintele PSD Hunedoara a avut o primă rundă de discuţii cu primarii din Lupeni şi Uricani, respectiv Cornel Resmeriţă şi Dănuţ Buhăescu, între care există un mai vechi conflict, care se răsfrânge asupra activităţii partidului în teritoriu. Laurenţiu Nistor spune că îşi doreşte ca toate cele şase organizaţii teritoriale din Valea Jiului să fie mult mai unite şi să conlucreze. „Am avut o primă discuţie cu ei şi cred că fiecare a înţeles că nu trebuie să existe un conflict în interiorul partidului, că nu au de ce să se atace unul pe celălalt, nu au nimic de împărţit, fiecare este primar pe un oraş, respectiv pe un municipiu şi cred că au înţeles că nu pot merge mai departe cu scandalul”, a declarat Nistor. El crede că acest conflict a fost alimentat şi de oameni din exterior, „care nu întotdeauna au vrut binele partidului sau nu întotdeauna au vrut binele unuia sau celuilalt. Cert este că sunt premisele unei bune colaborări în Valea Jiului”.

Problemele dintre cei doi primari au fost considerate primordiale de noul preşedinte al PSD Hunedoara, care a anunţat, după conferinţa PSD, că prima zi de lucru se va desfăşura chiar în Valea Jiului.

2 comentarii la „Pesediştii hunedoreni cautã primari

  • Mai mult, fiecare organizaţie teritorială va fi atent analizată.

    Excelent, domnule presedinte Nistor. Insistati pe organizatia psd petrosani, acolo se intampla lucruri inimaginabile. numai sa vreti…

  • Ce fata de sfant are dl. Nistor. Sa se roage putin in biserica unde are o icoana si o sa-i vina inspiratia cu candidatii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura