Maraton cu… morile de vânt

11 octombrie 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Ciprian Marinuţ

Iniţiativa generoasă a deveanului Alin Bonţa (46 de ani) de a alerga un maraton pe stadion (105 ture) a găsit doar câteva zeci de adepţi, faţă de câteva sute, câţi au răspuns afirmativ anul trecut, la prima ediţie. Maratonistul crede însă în continuare în visul său şi şi-a propus să organizeze o cursă de 42,195 km între Deva şi Castelul Hunedoara, deşi atragerea oamenilor spre sport e încă, din păcate, o luptă cu mentalităţile învechite.

Câştigător de 16 ani

Dintre toţi participanţii care au alergat alături de Alin Bonţa, numai trei au reuşit să parcurgă cele 105 ture de stadion. Cel mai rapid a fost atletul de doar 16 ani George Mircea, elev la Colegiul Naţional „Emanoil Gojdu” Hunedoara şi legitimat la CSS Hunedoara, care a încheiat cursa în trei ore, 38 de minute şi două secunde. „Noi am venit cu echipa de atletism de la Hunedoara, pentru a onora invitaţia de a alerga pentru sănătate. Nici nu ne-am propus să parcurgem cele 105 ture, dar adolescentul a avut ambiţie şi a alergat până la capăt, realizând o premieră pentru el. El e junior II şi oficial, conform regulamentului, nu are voie să alerge mai mult de 5.000 de metri. Dar, când va creşte, se va orienta spre probele mai lungi. E un sportiv talentat, care face atletism de cinci ani şi care promite să fie un performer al judeţului”, a spus Florin Bucur, antrenor la CSS Hunedoara.

Câţi ani, atâtea ture

Ceilalţi doi iubitori ai alergării care au încheiat maratonul au fost Marian Oprea (Deva, 46 de ani, locul II) şi Corneliu Vârbescu (Deva, 53 de ani, locul III). O menţiune merită şi geologul pensionar Petre Floricel Jianu care la cei 62 de ani, a alergat exact 62 de ture, deşi are serioase probleme de sănătate. Alin Bonţa, iniţiatorul cursei, a alergat doar 100 de ture, păstrându-şi resursele pentru a organiza o nouă cursă, la anul, între Deva şi Castelul din Hunedoara. „Scopul meu nu a fost să iau locul I sau să alerg maratonul complet, ci să aduc cât mai mulţi oameni la stadion şi să-i determin să alerge. Mă bucur că am organizat un maraton la Deva, pentru că altfel, tânărul de 16 ani George Mircea nu ar fi alergat şi câştigat. Eu am demonstrat anul trecut că pot alerga întreaga cursă, iar acum, contează mai mult să conving lumea să alerge. La anul, voi veni cu un nou proiect, respectiv organizarea unui maraton pe şosea, între Stadionul Cetate din Deva şi Castelul din Hunedoara, pentru că dus-întors sunt exact 42 de kilometri”, a spus Alin Bonţa.

Loading...

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Bulina neagra

 Paul David, secretar Liga Pensionarilor Minieri Valea Jiului Pentru că a dat ca sigur că va strânge cel puţin 10.000...

Bulina alba

dr. Mariana Mateescu, managerul Spitalului Vulcan Pentru că de când a preluat conducerea unităţii a reuşit să deschidă o nouă...

Prima naştere după 3 ani, la Vulcan

După mai bine de trei ani, la Maternitatea din Vulcan s-a născut primul copil, iar naşul micuţului va fi chiar...

Închide