Politica si administratie

Pesedistii dau bani pentru sediul central al partidului

Nicolle Ebner

După ce, în primăvară, a apelat la organizaţiile din ţară pentru achitarea datoriilor, conducerea centrală a PSD a decis să cumpere şi sediul de pe Kiseleff, tot cu bani de la filialele din teritoriu. Contribuţia este stabilită în funcţie de poziţiile deţinute de partid în administraţia publică locală, prin urmare, PSD Hunedoara va trebui să bage şi mai adânc mâna în cotizaţiile partidului.

Contribuţii condiţionate de funcţii 
În cadrul CEx al PSD, de săptămâna trecută, s-a stabilit cu cât trebuie să contribuie fiecare filială judeţeană, pentru achiziţionarea sediului central al PSD, astfel încât, partidul să nu mai fie la cheremul RA-APPS (Regia Autonomă-Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat). Conform celor stabilite, vor contribui cu 6.000 lei organizaţiile care au preşedinte de consiliu judeţean sau primarul municipiului reşedinţă de judeţ: 5.000 lei, organizaţiile care au vicepreşedinte de consiliu judeţean sau primarul municipiului reşedinţă de judeţ, şi 3.000 lei, organizaţiile care nu deţin nici una din aceste funcţii. Taxa pusă de conducerea centrală a PSD vine la mai bine de patru luni după decizia Biroului Permanent Naţional (BPN) al PSD, prin care s-a stabilit ca fiecare filială judeţeană să trimită o cotizaţie fixă de 5.000 lei/lună la trezoreria centrală a partidului, pentru achitarea datoriilor de opt milioane de euro, din care şase milioane de euro ar proveni din campania pentru prezidenţiale.
Preşedintele filialei judeţene PSD Hunedoara, Florin Cazacu, afirmă că aşa cum social-democraţii hunedoreni s-au achitat de prima sarcină, se vor achita şi de cea recent primită. „Este normal ca partidul nostru, fiind cea mai mare formaţiune politică din România, să aibă în proprietate sediul din Kiseleff, pentru că este cel mai potrivit pentru imaginea PSD. Vom face eforturi să ne achităm şi de obligaţia ce ne revine pentru achiziţionarea acestui imobil. Or, 5.000 de lei nu este o sumă foarte mare la o filială puternică, aşa cum este cea din judeţul Hunedoara. Ne-am achitat, integral, şi de obligaţiile pe care le-am avut, cu privire la ştergerea datoriilor partidului”, a declarat Florin Cazacu.
La nivelul judeţului Hunedoara, PSD numără în jur de 7.000 de membri, care achită o cotizaţie lunară simbolică, de 1 leu/lună. Plătesc mai mult aleşii locali, pentru care s-a stabilit o cotizaţie ce reprezintă un anumit procent din indemnizaţiile primite.

One thought on “Pesedistii dau bani pentru sediul central al partidului

  • Da, mult iubite si stimate tovarase Cazacu. Nu vom precupeti niciun efort pentru a ne achita de sarcinile ce ne revin si ne-au fost trasate pe linie de partid. Noi, membri de partid sis oameni ai muncii de pe intregul cuprins al judetului Hunedoara suntem fericiti ca putem sa contribuim dupa puterile noastre la infapturirea marilor idealuri propuse de catre tovarasul presedinte Ponta si tovarasul secretar general Dragnea. Va asiguram pe aceasta cale de intregul nostru sprijin, si va uram multi iubiti si stimati tovarasi din conducerea de partid se de stat multi ani sanatosi si putere de munca pentru atingerea celor mai inalte culmi de progres. CAZACUULEEE, cam asa vorbesti baiete. Sindicalist nenorocit, comunistoidule cu fata umana.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura