Antenele GSM, interzise în Haţeg

8 septembrie 2010 | 3 Comentarii | Publicat in: Actualitate

Livia Botici

După un proces care a durat mai bine de un an de zile, Curtea de Apel Alba Iulia a decis că hotărârea Consiliului Local Haţeg, prin care se interzicea amplasarea antenelor GSM la o distanţă mai mică de un kilometru de oraş şi de satele aparţinătoare, nu poate fi anulată.

Antenele îi îmbolnăveau
În luna aprilie 2009, instituţia prefectului a acţionat în instanţă, în Contencios-Administrativ, Consiliul Local Haţeg, după ce consilierii au emis o hotărâre prin care se interzicea amplasarea antenelor GSM în apropierea zonelor populate din localitate. Prefectura Hunedoara cerea anularea hotărârii, dar, nici Tribunalul Hunedoara şi nici Curtea de Apel Alba Iulia nu au considerat fondată cererea reprezentanţilor Guvernului în teritoriu. Astfel, hotărârea de Consiliu Local este legală şi poate fi pusă în aplicare.
„Consilierii locali au considerat că poziţionarea dispozitivelor GSM deasupra imobilelor pune în pericol sănătatea locatarilor. În acest sens, mai mulţi locuitori ai oraşului Haţeg s-au plâns de oboseală, dureri de cap şi de picioare, cefalee, tulburări de comportament şi afecţiuni ale glandei tiroide. Un alt aspect invocat de hotărârea Consiliului Local Haţeg a fost acela că, autorităţile trebuie să promoveze o atitudine corespunzătoare în legătură cu protecţia mediului. Mai mult, hotărârea în cauză este adoptată pentru a preveni expunerea populaţiei la câmpuri electromagnetice de la 0 Hz la 300 Ghz. De altfel, prin hotărâre, nu se interzice amplasarea acestor antene, ci doar poziţionarea lor în zonele dens populate, dar ele pot fi amplasate în restul zonelor. Foarte important de menţionat este faptul ca nici furnizorii de servicii GSM şi nici populaţia oraşului Haţeg nu au obiecţii asupra executării hotărârii”, a declarat Anca Hălmagi, purtătorul de cuvânt al Primăriei Haţeg.

Loading...

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. cosmin spune:

    Foarte bine. Asta e un precedent bun. Trebuie dat in judecata in fiecare oras in parte. Bravo Consiliului Local Haţeg.

  2. ion spune:

    Felicitari! Ar trebui sa se intample in toate localitatile.Trebuie facuta cat mai multa publicitate pentru ca cetatenii sa fie sensibilizati referitor la efectul nociv al acestor antene si la posibilitatea de a se “apara” pe plan local.

  3. zero spune:

    Asadar domnilor de la companiile GSM,semnalul este clar…Nu sariti la cap sau aveti culoare politica inadecvata,adio antene. Pe astia ii doare-n spitz de sanatatea locuitorilor.

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Pesedistii dau bani pentru sediul central al partidului

După ce, în primăvară, a apelat la organizaţiile din ţară pentru achitarea datoriilor, conducerea centrală a PSD a decis să...

Fără surprize în Cupa României

Favoritele s-au impus în aproape toate meciurile disputate la finalul săptămânii, în etapa întâi a fazei judeţene a Cupei României,...

Silviu Prigoană cere…

Acest personaj umple la refuz televiziunile, cu miştocăreala specifică unui anumit tip de politicianism, al cărui reprezentant de frunte este...

Închide