Persoanele cercetate în dosarul tăierilor ilegale de arbori rămân în arest la domiciliu

24 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Maximilian Gânju

Pădurarul acuzat că făcea parte dintr-o grupare care se ocupa cu tăieri ilegale şi furt de arbori, după cum susţin anchetatorii, rămâne în arest la domiciliu. La fel şi ceilalţi şase membri ai grupării, după ce Tribunalul Hunedoara le-a respins contestaţiile.
Cei şase bărbaţi au fost ridicaţi de mascaţii IPJ Hunedoara, după ce au furat circa 1.400 de arbori pe care i-au tăiat dintr-o pădure situată în zona municipiului Brad. Procurorii au cerut arestarea preventivă pe numele acestora, însă judecătorii au respins solicitarea. Au decis ca inculpaţii să fie plasaţi în arest la domiciliu pe durata cercetărilor, dar şi soluţia Judecătoriei Brad a fost contestată. Contestaţiile inculpaţilor au ajuns la Tribunalul Hunedoara, unde magistraţii au stabilit că sunt nefondate. Astfel, suspecţii vor fi cercetaţi în continuare în stare de arest la domiciliu.
Alţi trei suspecţi sunt cercetaţi în acest dosar de tăiere ilegală şi furt de arbori, tot în arest la domiciliu. Anchetatorii spun că se fac cercetări şi pentru gestiune frauduloasă, ameninţare, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi falsificarea de instrumente oficiale. Faptele s-au petrecut începând cu 14 ianuarie, atât în pădurea unei persoane din Brad, cât şi în cadrul Ocolului Silvic Brad, unde suspecţii au tăiat fără drept peste 1.390 de copaci de diferite esenţe, pe care i-au valorificat ulterior. Poliţiştii au mai stabilit că pădurarul care avea în gestiune fondul forestier în care au fost comise faptele ar fi primit diferite sume de bani, în schimbul acoperirii infracţiunilor de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori, după cum se arată într-un comunicat al IPJ Hunedoara.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina neagră, 25.03.2020

Alin Simota, om de afaceri din Petroşani Pentru că a fost condamnat la trei ani şi trei luni de închisoare,...

Măsuri de protecţie socială

Pe site-ul Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale au fost publicate, în data de 23.03.2020, întrebările frecvente referitoare la şomajul tehnic,...

Bulina albă, 25.03.2020

Dr. Claudiu Antal, director medical al Spitalului Judeţean Deva Pentru că a fost numit prin ordin al prefectului de Hunedoara...

Închide