Comunitate

Pericol de blocaj financiar la Primăria Bucureşci

Din cauza crizei, care, în loc să se amelioreze, mai mult se adânceşte, Primăria comunei Bucureşci a ajuns într-un mare impas financiar. Primarul Mircea Ghilean (foto) a fost nevoit să apeleze la ajutorul Consiliului Judeţean Hunedoara (CJH), solicitând bani din fondul de rezervă al judeţului.

Fără bani, de la jumătatea anului

Mircea Ghilean a ajuns la fundul sacului mai repede decât au planificat specialiştii din birourile de la Bucureşti. Primăria riscă să ajungă în blocaj financiar încă de la începutul trimestrului trei, adică de la jumătatea anului. „Nu am bani pentru plata furnizorilor de servicii şi materiale, pentru salariile profesorilor, celor 13 angajaţi ai primăriei şi inclusiv pentru plata însoţitorilor persoanelor cu handicap. Am lucrări efectuate în infrastructură şi neplătite, restanţe la factura de energie electrică pentru iluminatul public. Sunt supărat rău de tot, pentru că nu pot să fac ce mi-am propus pentru comunitate, numai să cârpesc pe ici pe colo câte ceva. Guvernul ne-a tot pus în cârcă sarcini peste sarcini, iar când a fost la împărţirea bugetelor, a uitat să ne dea şi finanţarea necesară susţinerii lor”, spune primarul Mircea Ghilean.

Potrivit edilului şef al comunei, cele mai mari datorii se înregistrează la lucrările executate în infrastructură, încă de acum doi ani şi neachitate nici până în zi de astăzi. „E vorba de 900.000 lei.

Atâta m-au costat lucrările de stabilizare a unui versant care pleca la vale cu 25 de case. Lucrările sunt gata de doi ani şi eu nu am reuşit să fac plata nici acum. Firma care a executat lucrările este aproape în faliment”, mai spune primarul, menţionând că a fost nevoit să facă o adresă către CJH pentru alocarea unei sume de supravieţuire, din fondul de rezervă. (N. Ebner)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura