Au scăpat de grija inundaţiilor

Nicolle Ebner

Locuitorii comunei Sântămărie Orlea au scăpat de grija ploilor torenţiale şi a inundaţiilor din anii trecuţi. Conştient de pericolul care-i ameninţa comunitatea, an de an, primarul Ioan Filip (foto), ca un bun gospodar, a început din timp să lucreze la stăvilirea puhoaielor de ape ce ameninţau să iasă din matcă ori de câte ori dădea câte o ploicică mai sănătoasă.

Pod nou şi drum modernizat pe bani europeni

„În comuna Sântămărie Orlea, majoritatea râurilor sunt regularizate, cu baraje. Acum, lucrăm la podul de peste râul Strei, în satul Balomir, un pod de metal care, în urmă cu patru ani, a fost luat de viituri. Acum îl facem din beton, rezistent şi mult mai sigur. Am reuşit să conving Consiliul Judeţean Hunedoara că infrastructura în acest domeniu este o prioritate pentru noi, iar CJH a realizat un proiect cu finanţare europeană ai cărei beneficiari sunt locuitorii comunei Sântămărie Orlea.

Proiectul, în valoare totală de 10 milioane de lei mai include şi modernizarea a patru kilometri de drum ce deserveşte localităţile Sântămărie Orlea-Balomir-Bucium. Lucrările sunt în plină desfăşurare. Într-o perioadă de criză pentru toţi, dar mai ales pentru mine, ca primar de comună săracă şi fără potenţial economic ridicat, este o realizare extraordinară”, afirmă primarul Ioan Filip, satisfăcut că poate face lucruri importante pentru comunitate, cu condiţia să nu se lase doborât de perspectiva sumbră a situaţiei economice mondiale şi din ţară.

Ca urmare a regularizării albiilor de ape şi a construirii de poduri mai rezistente, locuitorii comunei nu mai au de suferit din cauza prăpădului lăsat în urma lor de viituri. „Sper ca locuitorii comunei să perceapă această realizare la adevărata ei valoare, pentru că investiţia este în folosul lor”, mai spune Ioan Filip, primarul comunei Sântămărie Orlea.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Gura lumii

Vorbesc gurile rele că războiul din familia săgetătorilor a reuşit să stârnească dihonie şi să facă victime şi pe plantaţia

Demografică

Nu cu foarte mult timp în urmă, am scris despre un filmuleţ documentar, primit de la deputatul Bogdan Ţîmpău. Era

Judecătorul rămâne în arest

Magistraţii de la Curtea de Apel Alba-Iulia au decis, ieri, menţinerea măsurii arestării preventive pentru judecătorul Valentin Popescu (foto), astfel

Închide