Pericol de avalanşe în munţii din judeţ

Anamaria Nedelcoff

Salvatorii montani îi avertizează pe turiştii iubitori ai schiului de tură ca în această perioadă să nu se aventureze pe munţi, întrucât riscurile de producere a avalanşelor sunt foarte ridicate în toţi munţii din judeţ.
„Pericol mare de avalanşă este pretutindeni. La peste 1.600 de metri altitudine, nu este nici o coeziune între straturile de zăpadă, iar acolo unde unghiul de pantă este peste 25 de grade, pleacă la vale. Le recomandăm turiştilor ca în această perioadă, să nu meargă nici pe schiuri de tură, pentru că se afundă până la genunchi”, a declarat George Resiga, şeful Salvamont Lupeni.
El mai precizează că zăpada ar putea avea stabilitate după următoarea ninsoare serioasă. „Dacă ninge din nou, s-ar putea ca stratul de zăpadă să-l stabilizeze pe cel vechi şi de abia peste o săptămână am putea discuta despre turişti care să se aventureze pe munte la schiul în afara pistei”, mai spune Resiga.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Icoane furate din Hunedoara, găsite la colecţionari din Bucureşti

Poliţiştii de la Direcţia Investigaţii Criminale sunt pe urmele unei grupări de hoţi de icoane. Aceştia sunt suspectaţi că au...

Şoseaua naţională, blocată două ore

Drumul Naţional 7, în dreptul localităţii Tătărăşti, a fost blocat, aseară, timp de două ore, după ce s-a produs un

Incendiatorul din Vulcan a recuzat judecătorul

Giani Simulea (foto), tânărul acuzat că a încercat să-l şantajeze pe fiul primarului din municipiul Vulcan şi apoi i-a incendiat...

Închide