Sport

Performanţe mai bune decât visau

Ciprian Marinuţ

Popicarii tricolori pregătiţi de antrenorul hunedorean Marcel Dobrică de la Inter Petrila au cucerit o medalie de aur şi una de bronz la Campionatul Mondial, performanţe la care nici nu îndrăzneau să viseze înaintea competiţiei desfăşurate săptămâna trecută, în Polonia.

Inspiraţi şi competitivi la individual
Eroul României a fost Petruţ Mihălcioiu, care a câştigat medalia de aur în proba individual clasic masculin, învingându-l în finală pe sârbul Robert Ernjesi cu 3-1 (625 p.d. – 605 p.d.). În sferturile de finală, Mihălcioiu a trecut de ungurul Karsai  Laszlo  cu scorul de 643 p.d. – 611 p.d., iar în semifinale, l-a învins pe compatriotul său, Nicolae Lupu (655 p.d-607 p.d), care a rămas astfel doar cu medalia de bronz. „Bucuria mea este dublă, deoarece la Cluj, nici nu avem o sală de popice pentru antrenamente şi mă pregătesc la Cîmpia Turzii”, a spus campionul. Din echipa naţională a României, pregătită de Marcel Dobrică, au făcut parte patru popicari. Petruţ Mihălcioiu, Dorin Virgil şi Bogdan Dudaş sunt toţi de la CFR Cluj – CSM Câmpia Turzii, iar Nicolae Lupu evoluează la Victoria Bamberg în Germania.

 „Nu ne aşteptam la aur”
Antrenorul echipei naţionale spune că obiectivul României la Campionatul Mondial era obţinerea unei prezenţe pe podium, iar cele două medalii reprezintă o performanţă ce depăşeşte aşteptările tuturor. „Mă aşteptam că cucerim o medalie, dar nu două şi nu chiar pe cea de aur. Performanţele dovedesc că băieţii mei au muncit serios. La noi, nu e ca la fotbal. Ne pregătim cum se cuvine, atunci când vine vorba de performanţă”, a declarat petrileanul Marcel Dobrică, antrenorul naţionalei. Virgil Dorin, fost la Inter Petrila, s-a situat pe locul 38, iar Bogdan Dudaş, pe 34. „Toţi cei patru componenţi ai naţionalei sunt jucători profesionişti, care se pregătesc intens. Nicolae Lupu evoluează în Germania şi vine ori de câte ori e nevoie de el la Naţională”, a declarat Marcel Dobrică.
Campionatul Mondial de popice s-a desfăşurat între 21 şi 27 octombrie la Lszno, în Polonia. Competiţia de la individual masculin clasic în care au triumfat românii s-a desfăşurat în sistem eliminatoriu şi a aliniat la start 64 sportivi.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.