Performanţe la Real Sport, dar se schimbã „placa”

Competiţiile de minifotbal desfăşurate la Baza Sportivă „RealSport” din Deva au fost la înălţime în 2012, însă Atilla Takacs, organizatorul campionatului, a decis să schimbe regulamentul, pentru a spori şi mai tare atractivitatea întrecerilor.

An cu succese sportive şi organizatorice

Minifotbalul a fost „mare” în anul 2012 la Baza sportivă RealSport din Deva. Competiţiile tradiţionale desfăşurate în cadrul Campionatului Municipal al Devei au fost completate cu găzduirea turneului final al Campionatului Naţional şi cu festivităţi speciale.  În plus, în plan sportiv, rezultatele au fost valoroase, întrucât campioana SuperLigii „RealSport” a fost medaliată cu bronz la nivel naţional. „Anul 2012 a fost unul special pentru RealSport Deva. Campionatul Municipal s-a desfăşurat în condiţii foarte bune, a etalat un fotbal spectaculos şi atractiv, iar numărul problemelor disciplinare a scăzut semnificativ. La festivitatea de premiere a laureatelor ediţiei 2011-2012, din luna iunie, peste 2000 de deveni au aplaudat echipele medaliate şi spectacolul special susţinut de trupa Paraziţii. Apoi, în luna iulie, baza sportivă de la Deva a fost gazda unei etape zonale a Campionatului Naţional şi chiar a turneului final al acestuia. Federaţia şi echipele participante ne-au lăudat pentru organizare, iar echipa Avantaje Deva a îmbunătăţit imaginea prin clasarea pe locul trei. În fine, din septembrie, noul sezon 2012-2013 s-a remarcat prin scăderea numărului de probleme disciplinare şi confruntări frumoase între echipele participante în cele trei ligi. Ne bucură foarte tare creşterea numărului de tineri şi atmosfera prietenească de la multe partide. În acest sens, campioane la capitolul sportivitate sunt cele opt echipe din nou-înfiinţatul campionat al firmelor”, a spus Attila Takacs, preşedintele clubului „RealSport Deva.

Schimbă regulamentul

„Pădurea” de succese n-a scăpat de unele „uscături”, însă, oficialii de la RealSport caută soluţii să remedieze şi micile deficienţe. „Singurul necaz este că a scăzut numărul echipelor din SuperLiga RealSport, deoarece unele formaţii şi-au atras majoritatea jucătorilor valoroşi, prin practici financiare neortodoxe. Din acest motiv, am decis să schimbăm regulamentul şi să limităm la doar 12 numărul maxim de jucători din lotul unei echipe. În acest fel, echipele bogate, care au adunat mulţi jucători buni, dar pe care îi ţin doar pe banca de rezerve, vor fi obligate să renunţe la ei şi astfel, vor avea şi alte grupări jucători competitivi. În plus, facem demersuri pentru a aduce un sponsor care să sprijine echipele din SuperLigă, pentru ca influenţa banilor să nu mai fie atât de nocivă”, a spus Attila Takacs.
Competiţiile celor patru ligi din Campionatul de Minifotbal „RealSport” Deva au intrat în pauză săptămâna trecută, după disputarea ultimelor jocuri din Campionatul firmelor. Întrecerile se vor relua în luna ianuarie 2013. (C. Marinuţ)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare