Percheziţii la oameni de afaceri din judeţ

10 martie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment, Flash

03 perchezitiiOana Mihnea

Ieri, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au făcut 61 de percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani. Percheziţiile au avut loc în municipiul Bucureşti şi în alte 10 judeţe din ţară (Mehedinţi, Timiş, Arad, Bihor, Gorj, Caraş-Severin, Vâlcea, Dolj, Dâmboviţa şi Hunedoara), atât la domiciliu, cât şi la sediile societăţilor administrate de acestea. În judeţul nostru au fost şase descinderi ale mascaţilor, în municipiul Deva şi în municipiul Petroşani.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2008-2014, 101 persoane, în calitate de asociaţi, administratori sau împuterniciţi ai 88 de societăţi comerciale, ar fi eludat obligaţiile fiscale. De asemenea, aceştia sunt bănuiţi că ar fi dispus înregistrarea în contabilitate a mai multor facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, reprezentând cheltuieli cu achiziţia de material de construcţii, piese şi componente auto, în valoare totală de peste 22,5 milioane de euro (peste un miliard de lei), pentru care ar fi dedus ilegal T.V.A. şi ar fi diminuat artificial impozitul pe profit. Prin aceste operaţiuni fictive, ar fi creat un prejudiciu de peste nouă milioane de euro (peste 460 de milioane de lei). Ulterior, prin intermediul societăţilor controlate, cei în cauză ar fi efectuat mai multe tranzacţii financiare, respectiv depuneri succesive de bani, urmate de retrageri imediate sau de „rularea” acestora prin conturile bancare ale societăţilor. Astfel, ar fi disimulat provenienţa şi circulaţia banilor.
În urma descinderilor, 49 de persoane au fost duse la audieri la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi. Percheziţiile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul IPJ Mehedinţi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi. Operaţiunea a beneficiat şi de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Postul, costisitor sau nu?

Ştiţi că alimentaţia vegetariană sau de post este mai puţin costisitoare decât alimentaţia obişnuită? Probabil că mulţi dintre voi se...

Care va fi soarta drumului către satul Dumeşti?

Deşi satul Dumeşti, aparţinător comunei Vorţa, este puţin populat, totuşi sunt câţiva oameni care au case, mai vechi sau mai...

Peste căminul cultural din Cristur se aşterne paragina

Cu mai bine de jumătate de secol în urmă, locuitorii, pe atunci ai comunei Cristur, şi-au construit cu forţe proprii...

Închide