Percheziţii la instituţii publice din 25 de judeţe, inclusiv din Hunedoara. Primăria Aninoasa, luată în vizor de procurori şi poliţişti

8 ianuarie 2020 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

Adriana Năstase

Peste 100 de percheziţii au fost efectuate într-o amplă acţiune desfăşurată la nivel naţional de poliţişti de la investigarea criminalităţii economice, printre judeţele unde au acţionat oamenii legii numărându-se şi Hunedoara.

Au fost vizate instituţii publice unde s-ar fi făcut achiziţii fictive sau supraevaluate, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române. Poliţiştii au pus în aplicare 15 mandate de aducere pe numele unor persoane care sunt suspecte sau au legătură cu un dosar penal în care se estimează un prejudiciu de două milioane de euro.

Au fost efectuate peste 100 de percheziţii
Ancheta desfăşurată sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, împreună cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, a vizat 25 de judeţe şi municipiul Bucureşti. Printre ele se situează, aşa cum am menţionat, şi judeţul Hunedoara. Au fost efectuate peste 100 de percheziţii la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 2.000.000 de euro prin infracţiuni de fals şi de serviciu. Anchetatorii au pus în aplicare 15 mandate de aducere emise pe numele suspecţilor ori a unor persoane care au legătură cu dosarul penal.

Achiziţii fictive de mărfuri
”Din cercetări a reieşit că mai multe instituţii din ţară ar fi efectuat plata unor achiziţii fictive pentru mărfuri care nu ar fi intrat niciodată în patrimoniul instituţiei sau plata unor facturi pentru mărfuri supraevaluate, pentru care achiziţia era nejustificată, neexistând referate de necesitate sau recepţii ale mărfurilor achiziţionate. Aceste achiziţii ar fi fost făcute de la diferite societăţi comerciale care nu au personal angajat, sunt administrate de aceleaşi persoane fizice, au sediul social şi domiciliul fiscal stabilite la adrese apropiate şi care au înregistrat venituri doar din încasări de la unităţi administrativ-teritoriale, instituţii de învăţământ şi alte instituţii”, informează comunicatul Poliţiei Române.

Audieri şi acte ridicate la Aninoasa
Potrivit cotidianului Gazeta de dimineaţă din Petroşani, instituţia publică din judeţul Hunedoara percheziţionată în cazul acţiunii efectuate de poliţiştii de la Giurgiu, este Primăria Aninoasa (foto) din Valea Jiului. Percheziţiile au avut loc miercuri, dimineaţa (n.r. ieri), fiind urmate de audieri pentru activităţi legate de achiziţii publice fictive sau supraevaluate.
Informaţia a fost confirmată şi de viceprimarul Ioan Sfia. ”Au ridicat ceva acte. Nu ştiu mai mult. E vorba despre ceva achiziţii ale mai multor societăţi”, a declarat, pentru cotidianul amintit, Ioan Sfia, viceprimar la Aninoasa. Acesta spune că nu ştie cine a participat la audierile efectuate de comisia rogatorie. Sursele Gazetei de dimineaţă arată că atât primarul localităţii Dunca Nicolae, cât şi viceprimarul Ioan Sfia, ar fi fost audiaţi de anchetatori.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Neo spune:

    Am auzit ca si PERASIFON a participat. Avea microfoane montate pe la genunchi sa inregistreze ceva praduieli. Un interlopi de c… T.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Încasări record la Aqualand şi Cetatea Devei, în perioada sărbătorilor de iarnă

Complexul Aqualand Deva a fost în topul preferinţelor celor care au dorit să se relaxeze în perioada sărbătorilor de Crăciun...

Două milioane de euro pentru eliminarea şomajului în Valea Jiului

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat ieri că guvernul demarează un program pilot pentru combaterea şomajului din zonele miniere şi industriale....

Bulina neagră, 9.01.2020

Claudiu Crivăţ, tânăr de 17 ani, din Petroşani Pentru că judecătorii au considerat că sunt suficiente probe încât să fie...

Închide