Percheziţii la evazionişti

10 mai 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Ieri, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice din Mureş au efectuat 46 de percheziţii în 10 judeţe şi în Bucureşti, la sedii şi puncte de lucru ale unor firme, precum şi la locuinţele unor persoane care ar fi cauzat un prejudiciu de peste 2.000.000 de lei, prin evaziune fiscală.
Au fost puse în aplicare 6 mandate de aducere. În data de 10 mai 2018, 76 de poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Mureş, Hunedoara, Buzău, Caraş-Severin, Ilfov, Braşov, Iaşi, Galaţi, Harghita, Teleorman, precum şi din municipiul Bucureşti, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, au efectuat 46 de percheziţii la sedii şi puncte de lucru ale unor societăţi comerciale şi la locuinţele reprezentanţilor legali ale acestora. Din cercetări a reieşit că, în perioada 2015-2016, reprezentanţii unui agent economic din judeţul Mureş ar fi efectuat livrări de bunuri şi servicii, fără a le înregistra în evidenţa contabilă, sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat. De asemenea, în perioada 2014-2016, societatea din Târgu Mureş ar fi dispus înregistrarea în contabilitate a unor facturi de achiziţie de bunuri de la mai multe societăţi de tip „fantomă”, prin care ar fi obţinut deduceri fiscale ilegale. (A.Năstase)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Criminala din Lupeni, cercetată sub control judiciar

Femeia din Lupeni care şi-a înjunghiat mortal propriul fiu va fi cercetată în stare de libertate. Marika Luca (foto) a...

Şef de la APIA Hunedoara, condamnat la trei ani şi opt luni de închisoare

Curtea de Apel Alba Iulia a dat sentinţa definitivă în dosarul în care Florin Opriş, fost şef al Biroului local...

Bulina neagră, 11.05.2018

Marika Luca, locuitoare din Lupeni Pentru că, într-o dispută avută cu fiul său, în vârstă de 35 de ani, pe...

Închide