Percheziţii în judeţ, în căutarea produselor contrafăcute

11 aprilie 2017 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Natalia Bumbac

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat ieri 23 de percheziţii în mai multe judeţe, într-un dosar privind punerea în circulaţie de produse de curăţenie contrafăcute şi evaziune fiscală.
Acţiunile oamenilor legii au vizat sediile sociale, punctele de lucru ale unor firme, precum şi domiciliile persoanelor care coordonează activitatea acestora din judeţele Cluj, Mureş, Suceava, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Hunedoara, Sibiu, Sălaj, Braşov şi Alba. Potrivit unor surse din anchetă, la noi în judeţ a avut loc o percheziţie la magazinul BaboMania din municipiul Hunedoara.
„În urma cercetărilor a reieşit că, atât în mediul on-line (inclusiv pe Facebook), cât şi în mod direct, reprezentanţii unei societăţi comerciale, cu sediul în municipiul Cluj-Napoca, care deţine în regim de franciză 25 de magazine în toată ţara, ar fi comercializat pe piaţa internă produse de curăţenie sub mărci consacrate, susceptibile a fi contrafăcute, fără acordul titularului de drepturi. De asemenea, s-a constatat că respectivele produse s-ar fi comercializat cu preţ mult inferior în comparaţie cu cel practicat în cazul produselor originale, iar cu ocazia încasării contravalorii produselor în cauză, ar fi fost emise bonuri fiscale pentru alte produse decât cele achiziţionate. Percheziţiile au drept scop documentarea şi investigarea activităţii infracţionale a persoanelor implicate, identificarea de bunuri şi înscrisuri folosite la săvârşirea de infracţiuni sau rezultate din acestea, indisponibilizarea produselor susceptibile a fi contrafăcute, audierea persoanelor implicate, precum şi dispunerea altor măsuri procesuale care se impun”, se arată în comunicatul transmis ieri de Poliţia Română.
Cercetările în acest caz se desfăşoară sub coordonarea procurorilor Parchetului de lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Reparaţiile la infrastructura feroviară de la Merişor ar putea dura şi trei luni

Între o lună şi trei luni de zile ar putea rămâne închisă circulaţia feroviară între Petroşani şi Pui, din cauza...

Gura lumii, 12.04.2017

Vorbesc gurile rele că un inspector cu halat alb îşi promovează produsele de la firma sa atunci când merge pe...

Autotren, încărcat cu lemne, răsturnat pe DN 66

  Circulaţia rutieră la intrare în municipiul Petroşani a fost blocată câteva ore, ieri dimineaţă, din cauza unui autotren care...

Închide