Actualitate

Pensionarul criminal îşi va petrece restul zilelor în puşcărie

Sentința magistraților este defini­tivă după ce Curtea de Apel Alba Iulia a respins apelul bătrânului de 73 de ani, din Lupeni, care a ucis un tânăr de 33 de ani.

A ținut-o pe a lui
Dumitru Sechei a încercat să-i con­vingă pe judecătorii de apel că tânărul a căzut pur și simplu în cuțitul pe care el îl avea în mână. Anchetatorii au arătat că era imposibil acest lucru, iar legiștii au confirmat că bătrânul a înfipt adânc cuțitul în inima victimei. Tribunalul Hunedoara l-a condamnat la o pedeapsă de 10 ani de închisoare cu executare, dar Sechei a făcut apel. La Alba Iulia și-a susținut teoria cum că nu a avut nici un fel de intenție de a o agresa pe victimă. Curtea de Apel Alba Iulia i-a respins acțiunea și i-a menținut pedeapsa de 10 ani de puș­cărie. Soluția pronunțată zilele tre­cute este definitivă.
Septuagenarul este încarcerat la Penitenciarul Aiud, iar crima a comis-o în primăvara acestui an, după ce a înjunghiat un tânăr de 33 de ani în inimă. Conform anchetatorilor, pen­sio­­narul a consumat băuturi alco-olice alături de concubina lui, un amic de 60 de ani, și cu tânărul omorât. Între el și tânăr s-a iscat o ceartă iar bătrânul a luat un cuțit și i l-a înfipt direct în inimă. A sunat apoi la 112 și a anunțat ce a făcut. (M.Gânju).