Pensionarul acuzat de viol rămâne închis

Cristina Ghenea

Pensionarul din comuna Veţel, acuzat de viol, va rămâne în spatele gratiilor. Nici magistraţii de la Tribunalul Hunedoara nu au fost de acord cu judecarea acestuia în stare de libertate.
Mai întâi, Gheorghe Burlică (foto), în vârstă de 63 de ani, şi-a încercat norocul în faţa instanţei Judecătoriei Deva, cerând să fie liberat provizoriu sub control judiciar. Nemulţumit, însă, de faptul că magistraţii au respins cererea, acesta a declarat recurs împotriva hotărârii, sperând că mai are o şansă. Ieri însă, judecătorii de la Tribunalul Hunedoara au respins recursul, menţinând starea de arest a bărbatului din Veţel.
Riscă până la 15 ani de temniţă
Gheorghe Burlică a fost arestat în luna mai a acestui an, după ce, potrivit poliţiştilor, a sechestrat şi a violat o tânără de 24 de ani, care îl ajuta la treburile gospodăreşti. Incidentul s-a petrecut în casa bătrânului, în comuna Veţel, dar a fost negat de agresor, în ciuda probelor care îl incriminau. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare. Totuşi, el nu va trebui să plătească daune victimei, după ce tânăra a refuzat să le solicite în instanţă, doar pentru a nu mai fi nevoită să dea ochii cu bătrânul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.