Comunitate

Pensionarilor ceferişti le-au fost diminuate drastic călătoriile gratuite cu trenul

Cristina Ghenea

Zeci de pensionari, foşti angajaţi ai CFR, s-au înghesuit ieri la ghişeele din Gara Deva, pentru a-şi ridica permisele de călătorie. Spre marea lor uimire, numărul călătoriilor gratuite, aferente acestui an, este de patru ori mai mic decât anul trecut.
Nemulţumiţi, pensionarii au cerut explicaţii reprezentanţilor CFR din gară, însă nimeni nu i-a putut lămuri. „Nu înţeleg cum după 37 de ani de muncă, dintre care 22 am fost angajat al CFR, au tăiat nouă drumuri dus-întors, la care aveam dreptul. Şi nici nu ne spune nimeni de ce s-a ajuns aici“, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN Gheorghe Kuron, unul dintre pensionari. Acesta spune că anul trecut, foştii angajaţi ai CFR, precum şi rudele actualilor ceferişti, au primit permise de călătorie cu 24 de file, care puteau fi folosite pentru 12 drumuri gratuite dus-întors. „Diferenţa este foarte mare şi am vrea să ştim şi noi măcar unul dintre motive. Asta, după ce am lucrat 32 de ani la CFR“, a precizat un alt pensionar devean, Nicolae Groza.

Motivele, o enigmă până şi pentru reprezentanţii CFR
Contactat de MESAGERUL HUNEDOREAN, Romulus Bratu, purtătorul de cuvânt al Regionalei CFR Timişoara, a declarat că nu se ştie dacă pe parcursul anului urmează ca numărul călătoriilor să fie suplimentat. „Este o dispoziţie dată de Societatea Naţională de Transport Feroviar Călători, pentru regionalele CFR din întreaga ţară. Din cele 12 călătorii duble pe care le primeau până acum, s-au tăiat nouă, deci, pensionarii care sunt foşti angajaţi ai CFR, precum şi rudele actualilor angajaţi, nu mai beneficiază decât de trei călătorii gratuite dus-întors. În ceea ce priveşte motivele care stau la baza deciziei, acestea nu ne-au fost aduse la cunoştinţă“, a declarat Romulus Bratu.

3 comentarii la „Pensionarilor ceferişti le-au fost diminuate drastic călătoriile gratuite cu trenul

  • O SĂ-I ACŢIONĂM ÎN JUDECATĂ!!!Ministreasa asta e nebună!!! Ea nu a văzut trenul numai în cărţi, până să o pună Băsescu ministreasă!!! Ce ştie ea ,cum si-au câştigat drepturile, CFR-işti??? Domnule ,toţi au furat şi au hoţit când au fost la guvernare, DAR CA ĂŞTIA, BA!!! Hoţi dracului, să-i ia!!!Nu va rămâne aşa, vă asigur, dragi pensionari CFR-işti!!

  • jos Boc si Basescu !e o bataie de joc la adresa pensionariilor CFR!
    nu se poate asa ceva!sa se de-a cele 12 calatorii duble daca nu cele 24 asa cum a fost mai demult!Rusine Romulus Bratu,Rusine Societatea Naţională de Transport Feroviar Călători si Ministerul acestetia!Rusine Guvernul Romaniei!Demisia Ministrului Transportului!si demisia Ministrului societatii nationale de transport feroviar calatori!

  • este vorba de Legea Nr.283 din 14.12.2011 Privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 80/2010 pentru completarea art. 11 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 37/2008 privind reglementarea unor măsuri financiare în domeniul bugetar

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura