ActualitateFlash

Pensionarii reclamă modul de impozitare a pensiilor

Andreea Lazăr

Iniţiativa conservatorilor din judeţ de sprijinire a pensionarilor nemulţumiţi a avut ecoul aşteptat în rândul devenilor. Astfel, în numai o săptămână, peste 1.000 de pensionari au apelat la ajutorul conservatorilor. Reprezentanţii PC le oferă vârstnicilor, nemulţumiţi de modalitatea de impozitare a pensiilor cu 5,5 procente, consiliere în completarea unor cereri de recuperare a banilor.

Sprijin în recuperarea banilor

Fiecare pensionar, care a considerat impozitarea pensiilor ilegală, a completat la sediul PC o declaraţie pe propria răspundere, prin care solicită recalcularea acestui impozit. După completare, pensionarii s-au îndreptat spre Casa Judeţeană de Pensii pentru depunerea declaraţiilor. „Textul legii este foarte clar. De ce trebuie interpretat greşit de cei de la Pensii? Pe lângă faptul că avem pensii mici, ne mai şi ia din ele. Noi cu ce mai trăim?”, întreabă un pensionar. În funcţie de răspunsul primit de la Casa de Pensii, cei care doresc să acţioneze în instanţă statul pentru recuperarea sumelor, vor fi sprijiniţi tot de PC şi Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului.

Speranţe deşarte de la Casa de Pensii

Sute de declaraţii ale pensionarilor au ajuns deja la Casa de Pensii Hunedoara. Potrivit directorului instituţiei, Ionel Ciobanu, fiecare petiţionar va primi acelaşi răspuns: „Legea este clară. Fiecare persoană interpretează cum vrea, dar textul legii este clar enunţat. Dacă ne vor da în judecată, vom lăsa justiţia să spună cine are dreptate. Totuşi, eu cred că singura şansă de câştig a pensionarilor, în faţa instanţei, este ca legea să se modifice”, a afirmat Ionel Ciobanu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.