www.mesagerulhunedorean.ro

Pensionarii minieri îl regretă pe Ponta

04 pensionariMaximilian Gânju

Nu toţi oamenii din Valea Jiului sunt susţinători ai fostului premier, însă cei mai mulţi cred că a „guvernat bine, mai ales pentru cei vulnerabili, respectiv pensionari şi săraci”.
Pensionarii minieri din cadrul Ligii Sindicatelor Pensionarilor Minieri Valea Jiului susţin că lui Victor Ponta i se pot reproşa o mulţime de lucruri, mai ales legate de situaţia mineritului, dar este singurul şef de guvern care le-a majorat pensiile. „Mulţi dintre colegii mei îl plâng pe Ponta, pentru că el a majorat pensiile şi nu le-a tăiat cum a făcut Boc. Reproşuri sunt multe, mai ales legate de gratuităţile noastre care au fost sistate, ca mai apoi să se decidă că ar trebui să le primim. Ar mai fi şi faptul că n-a venit o singură dată în Valea Jiului, aici unde a fost votat masiv, chiar şi în proporţie de 70 la sută. Cu toate astea, trebuie să recunoaştem că a fost mai aproape de pensionari decât alţi premieri. Obligat, a majorat şi alocaţiile, a readus un pic de linişte în ţară. Eu nu am fost un fan al lui Ponta, dar vă spun ce cred mulţi dintre colegii mei”, declară Paul David, secretarul Ligii Sindicatelor Pensionarilor Minieri Valea Jiului.
Foştii mineri au avut semnat chiar şi un protocol de colaborare şi susţinere reciprocă cu coaliţia, care până săptămâna trecută a format guvernul. „Protocolul este în vigoare cu UNPR, iar în baza lui toate problemele noastre ajungeau mai uşor pe masa miniştrilor”, mai spun vârstnicii. Pe de altă parte, foştii mineri sunt de acord şi cu mişcarea tinerilor. „Trebuia să le atragă atenţia cineva, prea mulţi parlamentari au băgat mâna în sacul cu bani. Prea multă corupţie este la vârf şi poate aşa se vor mai potoli. Este păcat de tinerii care au murit, dar nici să aruncăm ţara în haos sau să vină Blaga, Udrea, Boc sau Anastase la guvernare nu se poate”, mai spune David. Liga Sindicatelor Pensionarilor Minieri Valea Jiului reuneşte circa 5.000 de ortaci care au ieşit la pensie din minerit.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.