Pensionarii mineri au pichetat sediul Casei de Pensii

3 decembrie 2018 | 1 Comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Ieri, câteva zeci de pensionari din Valea Jiului, au pichetat sediul din oraş al Casei Judeţene de Pensii, nemulţumiţi că recalcularea pensiilor nu a început încă. Oamenii spun că sunt peste 7.000 de persoane care ar fi trebuit să aibă pensiile recalculate, dar acest lucru nici măcar nu a demarat.

Cătălin Olar, directorul Casei Judeţene de Pensii Hunedoara, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că ”Legea nr.221/2018 este prevăzută a se aplica într-un interval de 12 luni de la intrarea în vigoare, respectiv în perioada 01.10.2018 – 30.09.2019. Textul de lege nu impune o dată anume pentru emiterea deciziilor de recalculare, respectiv pentru plata noilor drepturi de pensie. Singurele dispoziţii obligatorii se referă la: data de la care se acordă noile drepturi pentru toţi beneficiarii acestei legi, respectiv 1 octombrie 2018, implicit plata drepturilor restante cuvenite de la această dată şi până în luna în care are loc primirea cuantumului majorat; menţinerea cuantumului cel mai avantajos, derularea procesului din oficiu, fără a fi depuse cereri de recalculare; încheierea procesului de recalculare la data de 30 septembrie 2019”. Casa Naţională de Pensii Publice a demarat procedura pentru atribuirea Acordului – Cadru având ca obiect “Servicii de asistenţă tehnică, mentenanţă corectivă şi evolutivă pentru sistemul informatic integrat al Casei Naţionale de Pensii Publice”, încă din luna aprilie a acestui an, dar doar în luna noiembrie s-a semnat raportul de atribuire, urmând ca în cel mai scurt timp posibil să fie încheiate şi ultimele etape de contractare. Aşadar, recalcularea pensiilor va începe probabil doar la anul. (A.Năstase)

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Neutru spune:

    Toata lumea vrea repede si … mult !
    Dar se stie ca recalcularea incepe cu pensiile cele mai mici si continua cu cele mijlocii si mari.
    Deci …. putintica rabdare caci nu sunteti buricul lumii, sau v-a ciripit
    MC ca aveti prioritate ?

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Vladimir Brilinsky a revenit la Sarmizegetusa Regia!

Vladimir Brilinsky, Nunu (foto), a revenit la Sarmizegetusa Regia. De ieri, Nunu s-a întors acasă, aşa cum îi place lui...

Primarul Florin Oancea: Şi Deva va intra în Alianţa Vestului

Primarii celor patru mari oraşe din Transilvania şi Banat au creat o alianţă care îşi propune să le conecteze prin...

Pedofilul din Hunedoara rămâne în puşcărie

Individul îşi execută sentinţa de 10 ani de puşcărie pentru că a abuzat sexual doi copii în incinta fostei autogări....

Închide