Actualitate

Pensionarii de lux vor fi sărăciţi

Livia Botici

Începând de luna viitoare, hunedorenii care beneficiază de pensii speciale, a căror valoare depăşeşte suma de 3.000 de lei, vor avea o surpriză neplăcută, după recalcularea veniturilor care li se cuvin. Astfel, pensionarii de lux din judeţ nu se vor mai putea bucura de sumele importante, cu care erau obişnuiţi până acum.

Şi bogaţii vor simţi criza
Indiferent că sunt foşti parlamentari, aviatori, procurori sau foşti angajaţi ai Curţii de Conturi, de la începutul lunii septembrie, aceştia vor avea mult mai puţini bani în buzunare. Asta, deoarece guvernul a hotărât ca toate pensiile speciale să fie recalculate, conform Legii 19/ 2000, în funcţie de salariul pe care l-a primit şi de cotizaţia pe care a dat-o către stat şi nu raportat la venitul avut în ultima lună de serviciu. „Deocamdată, recalculăm fiecare pensie specială, întrucât până săptămâna viitoare, trebuie să trimitem rezultatele la Bucureşti. Până acum, pensiile speciale se calculau ca procent, între 60 şi 80 la sută, din veniturile obţinute în ultima lună de activitate. Aceste venituri cuprindeau şi sporurile şi chiar diurnele din delegaţii, sumele fiind de ordinul sutelor de milioane. Prin recalculare, beneficiarii lor vor ajunge să mai primească aproximativ 10 la sută din pensia pe care o încasează în prezent”, a declarat Ionel Ciobanu, directorul Casei Judeţene de Pensii Hunedoara.

Foştii magistraţi au scăpat de sărăcie
Cu toate că în Top 10 pensii de lux, de la nivelul judeţului Hunedoara, apar numai foşti aviatori şi foşti magistraţi, doar primii vor fi afectaţi de recalcularea pensiilor, întrucât Curtea Constituţională a declarat că este neconstituţional ca foştilor judecători să le fie diminuate pensiile. Potrivit datelor existente la CJP Hunedoara, cea mai mare pensie specială înregistrată în judeţul nostru este de 28.000 de lei şi aparţine unui fost navigator aerian. După recalculare, hunedoreanul va avea o pensie de aproape 3.000 de lei. Următoarele trei locuri aparţin tot unor foşti piloţi şi au valori cuprinse între 20.000 de lei şi 15.000 de lei. Ultimele şase pensii de lux, din Top 10, aparţin unor foşti magistraţi şi toate au valori cuprinse între 15.000 şi 10.000 de lei. În total, în judeţul nostru există 120 de „pensionari de lux”, care au venituri peste 3.000 de lei, supuse recalculării.

One thought on “Pensionarii de lux vor fi sărăciţi

  • S-asa la virsta asta nu mai procreaza.Le-o poate taia de tot si lasa doar o sonda de dren.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura