Pensionarii cu pensii mici, loviţi de guvern

8 martie 2020 | 1 Comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Sorina Popa

Deputatul PSD de Hunedoara, Ilie Toma (foto), a declarat într-o conferinţă de presă, că, deşi Legea 127 de recalculare a pensiilor trebuia să intre în vigoare la 1 ianuarie 2020, softul necesar nici măcar nu a fost achiziţionat.

Dublarea pensiilor mici
„Recalcularea pensiilor nu se mai face din creion, cum se spunea în popor. De aceea, e nevoie de un soft pentru asta. Mi s-a spus că nu avem deocamdată acest soft, suntem la nivelul de realizare a caietului de sarcini pentru această licitaţie. Softul trebuie dat lucrătorilor de la casele de pensii. Legea nr. 127 trebuia să fie aplicată de la 1 ianuarie 2020. Amânarea recalculării pensiilor s-a făcut intenţionat. S-a întârziat intenţionat pentru a amâna aplicarea acestei legi, care este o lege bună, care repară foarte multe inechităţi şi nedreptăţi, mai ales pentru cei cu pensiile mici. Pentru pensiile mici se poate ajunge să se dubleze acestea. Este o lege bună, făcută special pentru cei cu pensii mici, care nu mai aveau altă posibilitate să li se mărească suma“, a declarat deputatul social-democrat Ilie Toma.
Potrivit acestuia, cinci milioane de dosare trebuie recalculate la nivelul ţării. În ceea ce priveşte judeţul nostru, este vorba de aproximativ 100.000 de dosare. „Ministrul Muncii nu este interesat de ce se întâmplă cu pensiile, ci să le arate subalternilor că ea este şefa“, a afirmat parlamentarul Ilie Toma.
Deputatul hunedorean susţine că efortul bugetar pentru recalcularea celor cinci milioane de pensii se ridică la 80 de miliarde de lei.

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. hunedorean spune:

    bine ca ati dat voi pensii speciale

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Biblioteca Judeţeană recomandă cartea acestei săptămâni

Propunerea adresată de reprezentanţii Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu“ Deva pentru lecturare în această săptămână este cartea Poveşti de dragoste din...

Două cazuri de coronavirus confirmate în Deva

Doi deveni, tată şi fiică, sunt, până în prezent, infectaţi cu virusul ucigaş din China. Cei doi s-au întors din...

Bulina neagră, 9.03.2020

Gheorghe Varga, bărbat din municipiul Deva Pentru că a fost arestat preventiv pentru furt calificat şi conducere a unui autoturism...

Închide