Pensionarii, condiţionaţi de susţinerea lui Bãsescu

Mos la PSD5942

Nicolle Ebner

 Mai mulţi pensionari deveni, membri ai Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Deva, sunt revoltaţi de faptul că, acordarea unui credit în regim de urgenţă le-a fost condiţionată de susţinerea candidaturii lui Traian Băsescu, pentru un nou mandat de preşedinte.

Semnezi lista, primeşti banii
În prag de alegeri prezidenţiale, fiecare partid se străduieşte să atingă numărul de semnături de susţinere a propriilor candidaţi la preşedinţie, aplicând propriile strategii, unele mai puţin ortodoxe. Scriitorul octogenar Irimie Străuţ (foto) declară că este revoltat de faptul că: „joi dimineaţă, când m-am dus la CARP ca să mă înscriu pentru un credit, am observat că, la intrarea în clădire, erau puse două mese, acoperite cu feţe de masă albe, pe care erau nişte liste, iar funcţionarele de la CARP au tăbărât pe bieţii pensionari, veniţi ca şi mine, după un credit. Au venit şi la mine cu listele, ca să semnez pentru candidatura lui Traian Băsescu, dar le-am refuzat. Când să-mi ridic banii, mi-au spus că sunt programat pentru săptămâna viitoare. Speriaţi că se întorc acasă cu buzunarul gol, o parte dintre pensionari au fost de acord să semneze pe listele de susţinere ale candidatului PDL, după care au fost îndrumaţi imediat către casierie. Cei care nu au vrut să semneze, au fost amânaţi, ca şi mine”, s-a plâns pensionarul octogenar, către conducerea PSD Deva, în sediul organizaţiei municipale.

PSD va sesiza „metodele neortodoxe de racolare” practicate de PDL
Irimie Străuţ atrage atenţia asupra unui aspect extrem de grav. „Pensionarii care se codeau să semneze listele au spus că nu ştiu pe de rost datele personale, dar funcţionarele i-au liniştit, răspunzând că este suficientă semnătura lor şi că restul datelor le vor lua ele din baza de date a CARP Deva. Or, dacă s-a procedat aşa, mare lucru să nu descoperim că membrii CARP în număr de 5.000, figurează deja, fără să ştie, ca susţinători ai lui Traian Băsescu”, a mai declarat pensionarul revoltat. „Ridică un mare semn de întrebare atitudinea conducerii CARP Deva. Nici nu a început campania şi ei deja aplică metode neortodoxe de racolare a oamenilor, profitând de necazurile celor mai amărâţi, pentru că la astfel de credite apelează doar cei mai săraci. Eu sunt unul dintre pensionarii care mi-am retras economiile de la CARP, din cauza dobânzilor foarte mari. Mai avantajos este la bancă”, a declarat secretarul Vasile Ţonea, consilier local PSD Deva.
Astăzi, social-democraţii deveni vor stabili ce vor face cu sesizarea pensionarului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.