Comunitate

Pensionari, supăraţi pe preşedintele CARP Haţeg

Nicolle Ebner

Se pare că, bună parte din pensionarii cu vârste venerabile, membri ai Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) din Haţeg, nu pot uita, şi nici ierta, lipsa de respect cu care au fost trataţi de conducere, cu ocazia aniversării a 50 de ani de activitate neîntreruptă a CARP Haţeg, şi vor să se retragă din asociaţie.

Aniversare sau umilinţă?

La aniversarea celor 50 de ani de activitate neîntreruptă au fost invitaţi să participe în jur de 150 de membri din cei aproape 5.000 cât numără CARP Haţeg. Evenimentul a avut loc în curtea instituţiei, spre nemulţumirea multor participanţi cu vârsta de 70-80 de ani, care au fost nevoiţi să stea în picioare pe toată perioada cât preşedintele Leontin Barb şi-a ţinut pledoaria, şi asta, pentru că organizatorii nu au avut bănci pentru toţi invitaţii. Şi de parcă atât nu era de ajuns, întreaga asistenţă a fost obligată să suporte, cu stoicism, şi arşiţa soarelui. În fine, s-a ajuns şi la acţiuni mai fericite, cum ar fi acordarea de diplome şi premii în bani, numai că pensionarii şi-ar fi dorit ca preşedintele CARP Haţeg să analizeze mai bine situaţia membrilor şi să-i răsplătească şi să-i ajute, cu prioritate, pe aceia care au o vechime de peste 30 de ani şi în special, persoanele ajunse la venerabila vârstă de 80, 90 de ani şi pentru care orice stimulent contează. „Nu la mine m-am gândit, ci la membrii CARP Haţeg, cum ar fi Cristiana Oroianu, care are 80 de ani, sau la Ilie Sterian, de 90 de ani, şi ca ei sunt de ordinul zecilor”, scrie unul dintre pensionari, într-o adresă trimisă redacţiei. Cireaşa de pe tort a constituit-o gustarea oferită de preşedintele Leontin Barb, la sfârşitul sărbătoririi celor 50 de ani de activitate. Pe lângă faptul că nu erau nici bănci suficiente pentru invitaţi, în curtea instituţiei nu au fost nici mese. Prin urmare, membrii CARP Haţeg, fără de care instituţia nu ar exista şi fără a căror cotizaţie, în bani, nu ar avea activitate, s-au aşezat la coadă, ca la pomană, ca să primească un cartonaş cu ceva gustare rece, şi câte o cutie de bere.

„Preşedintele Barb nu are respect faţă de membrii CARP”

Unii au renunţat şi au plecat acasă, dezamăgiţi, comentând pe străzile oraşului despre umilinţa îndurată la aşa-zisa aniversare. Alţii, care şi-au pierdut abilitatea odată cu înaintarea în vârstă, au rămas în mână doar cu bucata de carton, pentru că, din cauza mâinilor tremurânde, gustarea a alunecat pe jos, de unde pas de-o mai ridică. O mică parte dintre invitaţi a transformat, în mese, băncile şi butoaiele din curtea instituţiei şi aşa au reuşit să mănânce mizilicul servit pe carton. Asta, în condiţiile în care conducerea Primăriei Haţeg oferise preşedintelui CARP Haţeg sala Casei de Cultură, pentru desfăşurarea evenimentului. „Domnul Leontin Barb nu are respect faţă de membrii Casei, din a căror contribuţie îşi ia dumnealui indemnizaţia. Ar fi putut colabora foarte bine cu primăria sau cu alte instituţii, în folosul membrilor”, mai scriu pensionarii, jigniţi de lipsa de respect a preşedintelui CARP Haţeg. În opinia acestora, un asemenea om nu mai are ce căuta în fruntea CARP Haţeg şi în cazul în care va fi reales, intenţionează să se retragă şi să se înscrie la o altă instituţie de acest gen.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura