Pensionare prădate de falşi instalatori

19 mai 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment, Flash

Livia Botici

O bătrână de 80 de ani, din Deva, a picat pe mâna unor persoane care, pretinzând că fac verificări la reţeaua de apă a blocului, au pătruns în locuinţa acesteia şi i-au furat tot ce avea mai de preţ. Se pare că, bătrânica nu este singura victimă a celor doi, oamenii legii spunând că au mai primit alte două plângeri de acest gen.

Bani şi bijuterii
În urmă cu două luni, pensionara deveancă s-a trezit la uşa apartamentului său, dintr-un bloc de pe strada Iuliu Maniu, cu o femeie, care s-a prezentat a fi angajată la o firmă care se ocupă cu verificarea reţelei de apă. Datorită faptului că înfăţişarea femeii inspira încredere, aceasta fiind îmbrăcată cu haine curate, aranjată şi având un vocabular bogat, bătrânica a primit-o în casă. În timp ce ele se aflau în baia apartamentului, un bărbat, complicele femeii, a intrat în casă şi a furat tot ce avea pensionara mai de preţ. „Pe acest individ, victima nu a reuşit să-l vadă deloc, probabil că el se afla undeva ascuns pe scara blocului, şi a pătruns în apartament abia atunci când femeile se aflau în baie”, a declarat comisarul şef Cristian Horvat, şeful Biroului pentru Investigaţii Criminale, din cadrul Poliţiei municipiului Deva. În doar câteva secunde, hoţul a reuşit să-i fure femeii dintr-un sertar din sufragerie, mai multe bijuterii din aur, 250 de euro şi 8.200 de lei.

Atenţie! Hoţii sunt liberi
Potrivit anchetatorilor, înainte cu puţin timp ca acest incident să se petreacă, alte două femei au căzut victime ale unor indivizi, al căror mod de operare este identic cu cel prezentat mai sus. „Am avut şi alte două plângeri şi de fiecare dată, bărbatul suspect pătrundea în casă, după ce complicea lui intra cu femeile în baie sau în bucătărie. Sumele sustrase de la aceste victime sunt mai mici, ajungând la câteva sute de lei. Şi celelalte două femei sunt tot din Deva, tot pensionare, care locuiesc singure, iar motivul invocat de hoţi a fost de fiecare dată acelaşi, pretinzând că trebuie să verifice reţeaua de apă, tocmai de aceea, bănuim că este vorba despre aceiaşi infractori. Nu i-am prins încă, dar avem un cerc de suspecţi, format din persoane care au acţionat la fel în judeţele învecinate”, mai spune comisarul şef Cristian Horvat. Din declaraţiile victimelor, semnalmentele hoaţei sunt următoarele: 35-40 de ani, înălţime 1,70 metri, constituţie atletică, faţă ovală, ten deschis, păr şaten, lung, prins în coadă, vorbeşte cu accent maghiar. Pentru a nu deveni victime, poliţiştii îi sfătuiesc pe hunedoreni să nu lase să intre în casă persoane care se recomandă a fi angajaţi ai unor instituţii, decât după ce le verifică atent legitimaţiile de serviciu, iar cei care au indicii privitor la identitatea celor doi hoţi sunt rugaţi să anunţe de urgenţă poliţia.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Urmărit naţional, prins la Deva

Nu mică le-a fost mirarea jandarmilor deveni, atunci când, luni seara, în jurul orei 20, chemaţi să intervină într-un scandal...

Minerii din Valea Jiului „fierb”, din cauza reducerilor salariale

Circa 100 de ortaci din minele de huilă din Valea Jiului, la aproape 20 de ani de la prima mineriadă,...

Viceprimarul Hunedoarei a scãpat de la mazilire

Şedinţa de consiliu convocată de consilierii PDL şi PC şi care avea ca punct principal pe ordinea de zi schimbarea...

Închide