Pensionar din municipiul Hunedoara, păgubit de aproape 1.900 de euro. Şi-a băgat singur hoţii în casă

03 inselaciuneNatalia Bumbac

Un pensionar din municipiul Hunedoara, în vârstă de 80 de ani, a fost păgubit de aproximativ 1.900 de euro, din compasiune pentru doi escroci, dar şi din convingerea că a făcut o investiţie profitabilă. Cazul a intrat în atenţia poliţiştilor, care efectuează cercetări pentru prinderea celor doi bărbaţi acuzaţi de înşelăciune şi furt.

Trădat în dragoste
Din datele IPJ Hunedoara, în 17 mai, bătrânul s-a prezentat la sediul poliţiei pentru a reclama că în aceeaşi zi, în jurul orei 13.00, a fost abordat în faţa blocului de către doi necunoscuţi. Unul dintre ei i-a spus pensionarului că este cetăţean belgian, iar celălalt a afirmat că este angajat al primăriei. Bărbatul care s-a dat drept cetăţean belgian vorbea stricat limba română, a declarat bătrânul poliţiştilor. „Belgianul” a apelat la bunăvoinţa octogenarului, susţinând că a fost „trădat în dragoste” de o tânără hunedoreancă şi nu are bani să-şi achite costul călătoriei pentru a se întoarce în Belgia. Motiv pentru care i-a oferit spre vânzare hunedoreanului două inele bărbăteşti, susţinând că acestea sunt din aur. Fără să stea prea mult pe gânduri, pensionarul i-a invitat pe cei doi necunoscuţi în locuinţa sa, pentru a finaliza tranzacţia. Ajuns în apartament, el le-a plătit pentru un inel suma de 100 euro, moment în care escrocii au observat unde îşi păstrează „clientul” economiile. Şi, în timp ce unul dintre necunoscuţi negocia vânzarea celui de-al doilea inel pentru 300 de lei, cel de-al doilea bărbat a sustras dintr-un sertar 1.700 de euro. Apoi, s-au făcut nevăzuţi.
În baza plângerii, poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Hunedoara au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi furt şi au demarat cercetări în vederea identificării suspecţilor şi a recuperării prejudiciului de 1.800 euro şi 300 de lei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare