Patru bătăuşi, condamnaţi definitiv la 17 ani de închisoare

03 gratiiNatalia Bumbac

Patru tineri din municipiul Hunedoara vor petrece în total 17 ani în puşcărie pentru că l-au băgat pe un concitadin de-al lor în spital, după ce l-au snopit în bătaie în plină stradă.

Obligaţi să plătească despăgubiri
Ieri, Curtea de Apel Alba Iulia a dat sentinţa definitivă în dosarul în care Liviu Toporan, Stelian-Liviu Toporan, Nicolae Adrian Mateş şi Mihai-Claudiu Mateş au fost judecaţi pentru tentativă de omor. Cea mai mare pedeapsă i-a fost aplicată lui Stelian-Liviu Toporan, de cinci ani de închisoare cu executare, ceilalţi trei fiind condamnaţi la câte patru ani de puşcărie fiecare. Trebuie menţionat că Tribunalul Hunedoara, prima instanţă care a judecat dosarul, le-a dat pedepse mai mari cu câteva luni celor patru agresori, care au fost scăzute de Curtea de Apel Alba Iulia după judecarea apelurilor. Tot tribunalul i-a obligat pe cei patru agresori la plata  de despăgubiri civile către Spitalul municipal Hunedoara, în valoare de 1.452 de lei şi către Spitalul Judeţean Timişoara de 1.687 de lei. În cele două spitale, victima bătăuşilor, Ioan-Claudiu Crişan, a stat internat mai multe săptămâni, după bătaia încasată în plină stradă.

Din cauza unui conflict mai vechi
Incidentul s-a petrecut în 10 octombrie 2015, în jurul orei 17.30, în faţa unei farmacii din Cartierul Micro 7 din municipiul Hunedoara. Victima a fost lovită în mod repetat cu pumnii, picioarele şi cu obiecte contondente, după care a fost abandonată în stradă. Ca urmare a agresiunii, bărbatul a suferit mai multe leziuni, fiind iniţial transportat la spitalul din Hunedoara, după care a fost transferat la un spital din Timişoara, unde a fost supus unor intervenţii chirurgicale.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare