Pensionar din Brad escrocat de 10.000 de euro

Un pensionar de 79 de ani din Brad a fost escrocat de 10.000 de euro de nişte necunoscuţi. Bărbatul le-a dat de bună voie escrocilor toţi banii pe care îi avea în casă. După ce a realizat că a fost înşelat, a apelat la ajutorul poliţiştilor.

Din datele oferite de IPJ Hunedoara, pensionarul a venit la sediul Poliţiei din Brad în data de 6 august, reclamând că în 5 august, a fost înşelat cu 44.000 de lei, prin metoda „accidentul”. Poliţiştii au constatat că septuagenarul a fost apelat pe telefonul fix de către două persoane care s-au recomandat ca fiind unul „avocat” iar celălalt „procuror”. Cei doi i-au relatat că fiica acestuia a fost implicată într-un eveniment rutier grav şi i-au cerut să le plătească 24.000 de lei, pentru „împăcarea părţilor”, astfel încât fiica pensionarului să nu mai fie trasă la răspundere penală. Bărbatul s-a conformat şi, la scurt timp, s-a întâlnit pe o stradă din municipiul Brad cu o femeie căreia i-a înmânat suma solicitată. Escrocii nu s-au mulţumit cu suma primită şi l-au sunat din nou pe bărbat, cerându-i să mai plătească 40.000 de lei, pe motiv că au apărut ”complicaţii”. Acesta le-a spus că mai are doar 20.000 de lei. Apelanţii i-au spus că suma este îndestulătoare, după care predarea banilor s-a făcut exact ca în primul caz.
Poliţiştii au deschis dosar penal pentru înşelăciune şi fac cercetări pentru identificarea şi prinderea făptaşilor. (N. Bumbac)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.