Pensiile minerilor, calculate în baza noului soft

27 octombrie 2016 | 1 Comentariu | Publicat in: Politica si administratie

05 vochitoiu

La Casa Judeţeană de Pensii Hunedoara se lucrează pe baza noului soft, reclamat de aplicarea prevederilor Legii nr. 155 din 2016 privind modificarea Legii nr 263 din 2010, după cum a confirmat directorul executiv adjunct al acesteia, Ionel Ciobanu.
Cei care au beneficiat printre primii de noile calcule sunt dintre aceia care şi-au depus dosarele de pensionare în această lună. Din luna noiembrie vor intra în calcul, pe baza noului soft, şi ceilalţi pensionari îndreptăţiţi de Legea 155, dar care s-au pensionat până în luna octombrie. Directorul executiv a mai confirmat faptul că au fost depuse aproximativ 3.500 de cereri pentru recalcularea pensiilor. Chiar dacă această lege a fost promulgată în prima parte a anului, abia acum, cei îndreptăţiţi pot beneficia de prevederile şi avantajele acesteia. Cauza? Lipsa softurilor adecvate. Soluţionarea acestei situaţii s-a făcut şi în urma deselor interpelări şi luări de poziţie ale senatorului de Valea Jiului, Haralambie Vochiţoiu (foto), singurul parlamentar care  s-a ocupat în mod constant de acest lucru, începând din luna iunie a acestui an. După aprecierile parlamentarului hunedorean, în judeţ ar putea beneficia de prevederile Legii 155 aproximativ 8.000 de pensionari mineri şi alte categorii socio-profesionale. (D. Corpade)

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Mona spune:

    Tot respectul pentru fostul director executiv al Casei Județene de Pensii, domnul Toma Ilie, un om care din poziția lui a ajutat foarte mulți cetățeni.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Duelul cu penultima clasată, perfect pentru refacerea moralului

Autobergamo Deva revine în faţa propriilor suporteri, urmând să întâlnească penultima clasată în Liga I, Clujana Cluj, formaţie ce a...

Şofer mort pe loc, după ce a izbit un cal aflat pe şosea

Un tragic accident rutier a avut loc în această seară, în zona Jieţ-Petrila, în urma căruia un bărbat aflat la...

Concursul pentru funcţiile de directori de şcoli, la final

Concursul pentru ocuparea funcţiilor de directori şi directori adjuncţi la unităţile şcolare din judeţ este aproape de final. Dintre toţi...

Închide