Pedeapsă majorată, la apel, pentru criminalul din Vulcan

5 decembrie 2014 | Adauga un comentariu | Publicat in: Eveniment

03-Criminal-Vulcan-Cosmin-Barbuti  Curtea de Apel Alba Iulia a decis majorarea pedepsei în cazul lui Cosmin Bărbuți (foto), autorul dublului asasinat din Vulcan. Acesta a fost condamnat la 20 de ani de închisoare de Tribunalul Hunedoara, sentință care a fost atacată cu apel, atât de inculpate, cât și de părțile civile din dosar.

”Instanța majorează pedeapsa principală la care a fost condamnat inculpatul Cosmin Bărbuți, de la 20 de ani de închisoare, la 24 de ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de omor calificat”, se arată în minutul instanței. Totodată au fost majorate sumele de bani cerute drept despăgubire de către părțile civile din dosar, fiind vorba de rudele celor doi bărbați asasinați.

”Majorează cuantumul daunelor morale acordate părților civile Emilia Violeta Otescu şi Rodica Floarea Dimieru, în nume propriu și în calitate de reprezentant legal al minorei A.M.D.. Obligă inculpatul la plata acestor sume, după cum urmează: – pentru Emilia Violeta Otescu, de la 20.000 lei, la 100.000 lei; – pentru Rodica Floarea Dimieru – în nume propriu, de la suma de 15.000 lei la suma de 100.000 lei și ca reprezentant legal al  minorei A. M. D., de la suma de 10.000 lei, la suma de 50.000 lei. De asemenea va trebui să achite suma de 50.000 lei cu titlu de daune morale, precum și o sumă lunară de 750 lei minorului L.A.B., începând cu data de 6 aprilie 2014, până la majoratul acestuia”, se precizează în sentința dată de Curtea de Apel Alba Iulia. Sentința dată de Curtea de Apel Alba Iulia este definitivă.

Reamintim cititorilor că asasinul din Vulcan a înjunghiat mortal în luna aprilie a. c. doi bărbați, pe patronul barului „Madness” din Vulcan, Otescu Robert și pe bodyguard-ul Blaj Claudiu. În urma lor au rămas două familii îndurerate, printre care un copil de doi ani și o femeie imobilizată într-un cărucior. Cu toate că faptele au fost evidente pentru anchetatori, în momentul în care a fost audiat, Bărbuți a afirmat că a fost în legitimă apărare. (Natalia Bumbac)

 

 

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
În staţiunea Straja se poate schia

Iubitorii sporturilor de iarnă pot schia, la acest sfârşit de săptămână, în staţiunea Straja, din Masivul Vâlcan, unde a nins în...

La Castelul Corvinilor vor continua lucrările de reabilitare, cu fonduri locale

     Castelul Corvinilor din Hunedoara va beneficia şi anul viitor de fonduri de la bugetul local al Primăriei pentru continuarea...

Hunedoreancă ucisă din gelozie de iubitul italian

     O tânără de doar 20 de ani, din Lupeni, a fost împușcată mortal de iubitul său italian, în vârstă...

Închide