Pedeapsă mai blândă la apel pentru ucigaşul din Joia mare

03 maturar-codrut-norocelNatalia Bumbac

Ieri, Curtea de Apel Alba Iulia a dat sentinţa definitivă în dosarul în care Codruţ Norocel Măturar (foto), cunoscut ca „ucigaşul din Joia mare”, a fost judecat pentru că a omorât doi oameni cu maşina pe trecerea de pietoni. Asta, după ce sentinţa dată de Judecătoria Petroşani, în care a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare, a fost atacată de Măturar, dar şi de procurori.

Se scade arestul la domiciliu
Astfel, Curtea de Apel Alba Iulia i-a redus lui Măturar pedeapsa aplicată de prima instanţă de la trei ani şi şase luni, la trei ani de închisoare cu executare. Perioadă din care îi vor fi scăzute peste 14 luni de zile, în care a stat în arest la domiciliu. Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, ucigaşul din Joia mare va avea de achitat daune morale şi materiale către rudele celor două  persoane pe care le-a omorât. Măturar va trebui să plătească 11.364 de lei drept daune materiale şi o sumă totală de aproximativ 700.000 de lei ca despăgubiri morale, care va fi împărţită între cinci părţi vătămate.
Codruţ Norocel Măturar a fost judecat pentru ucidere din culpă, după ce în luna aprilie 2014, a omorât doi pietoni care traversau strada pe o trecere de pietoni din centrul municipiului Petroşani. Una dintre victimele ucigaşului a fost mama micuţului pianist, Fabiani Prcsina. După ce a provocat accidentul, Măturar susţinea că victimele nu au traversat regulamentar strada, însă expertiza cerută de procurori a infirmat această variantă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.