Pe primul loc în topul infracţionalităţii

Cristina Ghenea

Judeţul Hunedoara este cap de afiş în ţară, la capitolul infracţionalitate. Potrivit unui top realizat şi publicat pe site-ul Econtext, doar în anul 2009, aici au fost înregistrate 2.549 de infracţiuni la 100.000 de locuitori, acest număr plasând judeţul nostru pe locul I pe ţară la infracţionalitate.
O creştere de 440 la sută în 19 ani
Potrivit datelor publicate de site-ul amintit, Hunedoara, împreună cu judeţele Alba şi Gorj, cu care se învecinează, formează un centru al infracţionalităţii începând din anul 1990. Astfel, dacă în 1990, în judeţul nostru s-au înregistrat şi soluţionat 470 de infracţiuni, în anii care au urmat, situaţia s-a înrăutăţit îngrijorător, numărul infracţiunilor ajungând la 2.549 în anul 2009. Ceea ce înseamnă că numărul acestora a crescut cu peste 440 la sută. Astfel, deşi lumea are impresia că judeţele care cuprind municipii mari sunt cele în care pericolul pândeşte la tot pasul, iată că în acest top, Hunedoara se detaşează de majoritatea judeţelor. De subliniat este şi faptul că doar  la noi, în Gorj şi în Alba, numărul infracţiunilor trece peste 2.000. De asemenea, mai trebuie arătat că statistica se referă doar la infracţiunile soluţionate pe parcursul anilor amintiţi. Deci, s-ar putea ca numărul infracţiunilor înregistrate să fie mult mai mare. „Faptul că aceste peste 2.500 de infracţiuni au fost rezolvate doar în 2009 ilustrează eficienţa muncii poliţiştilor hunedoreni”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara.
În prezent, mai puţine acte de violenţă
De altfel, nici din 2009 până în prezent, rata infracţionalităţii nu a scăzut, însă poliţiştii hunedoreni susţin că nu se mai întâlnesc la fel de des cu violenţa extremă. În schimb, furturi de orice tip au loc zi de zi. „Cele mai multe infracţiuni semnalate sunt legate de furt. În schimb, avem parte de mai puţine cazuri în care sunt implicaţi interlopi, sau în care este vorba de violenţă şi reglări de conturi”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

One thought on “Pe primul loc în topul infracţionalităţii

  • 5 octombrie 2011 la 12:13
    Permalink

    Dovada clara ca in Hunedoara este coruptia foarte mare ,daca ar respecta legea cei care o reprezinta nu ar fi atatea infractiuni facute si multe sunt pe evaziune fiscala ,asta inca o dovada ca avem functionari publici ce incalca legea ,da unde va este respectul fata de lege ,interlopi cu legitimatie de la stat ce sunteti ?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.