EvenimentFlash

Pe moarte, după ce l-a muşcat câinele

Sorina Popa

Un bărbat de 45 de ani, din comuna Vălişoara, Nicolae Avram, este suspect de rabie, după ce a fost muşcat, în urmă cu două luni, de câinele din ograda sa. Inspectorii sanitar-veterinari au mers ieri în zonă, să se asigure că nu sunt şi alte animale care să prezinte simptomele bolii şi, astfel, să existe riscul ca alţi oameni să fie muşcaţi şi îmbolnăviţi. Comuna Vălişoara se află sub observaţia specialiştilor, săteanul fiind în stare critică, într-un spital din Timişoara.

A tratat situaţia neglijent

Potrivit inspectorilor sanitar-veterinari, în luna martie, bărbatul a fost muşcat de câinele din gospodăria sa din Vălişoara, care se presupune că avea rabie. Săteanul s-a prezentat la medicul de familie, care i-a administrat vaccinul antitetanic. La câteva zile după ce şi-a muşcat stăpânul, animalul a murit. Deşi medicul l-a avertizat pe bărbat că, în caz că animalul va muri, să se vaccineze antirabic, săteanul nu i-a ascultat sfaturile. Astfel, în această lună, Nicolae Avram s-a simţit tot mai rău, fiind nevoit să se prezinte, din nou, la medic. De data asta, bărbatul a fost tratat pentru pneumonie, administrându-i-se un tratament ambulatoriu. Simţindu-se tot mai rău, bărbatul a ajuns Spitalul Judeţean din Deva, unde a fost internat la Secţia de Boli Infecţioase. Şeful Secţiei de Boli Infecţioase a spitalului devean, dr. Maria Dăncescu, a anunţat, pe 25 mai, Direcţia Sanitar Veterinară, că există un pacient cu simptome nervoase, care a fost transportat, deoarece se află în stare gravă, la Spitalul Judeţean din Timişoara.

Analizele, trimise în Franţa

Potrivit directorului executiv adjunct al Direcţiei Sanitar-Veterinare, dr. Mihail Rudeanu, probele luate de la bărbatul din Vălişoara au fost trimise în Franţa, pentru efectuarea analizelor şi evaluare, astfel încât să se spună cu precizie dacă săteanul are rabie sau nu. Oricum, starea lui este gravă, iar şansele de supravieţuire sunt mici, având în vedere că bărbatul nu a fost vaccinat antirabic imediat după ce a fost muşcat de câinele său. În gospodăria săteanului mai există un câine, iar ieri, inspectorii veterinari s-au deplasat la faţa locului, pentru a se convinge că situaţia este sub control şi că nimeni nu mai riscă să se îmbolnăvească. Cu toate astea, oamenilor din Vălişoara nu le prea pasă de această problemă, spunând că animalele lor sunt vaccinate. Asta, deşi câinele care l-a muşcat pe Nicolae Avram, apărea în evidenţe ca fiind vaccinat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura