Pe cine vrea să păcălească Tăriceanu?

7 august 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

 

          Se rupe Alianţa PSD-ALDE şi se face o nouă alianţă, Pro România-ALDE?
Încă nu se ştie dacă aşa va fi. Ieri, preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu (foto) a scris pe pagina sa de Facebook că ”s-a hotărât” o alianţă politică între partidul său şi formaţiunea condusă de Victor Ponta. Ulterior, Tăriceanu a revenit şi a scris că doar ”s-a discutat” despre un asemenea proiect.
Victor Ponta a reacţionat şi a spus că „nu s-a luat o decizie cu privire la încheierea unei alianţa politice între Pro România şi ALDE”. Ca atare, nu se ştie dacă nu este vreun joc al liderului ALDE de a pune presiune pe cei de la PSD să-l susţină la alegerile prezidenţiale sau chiar vrea să rupă înţelegerea cu social-democraţii.
MESAGERUL HUNEDOREAN le-a solicitat liderilor judeţeni ai formaţiunilor politice implicate în această viitoare colaborare, ce părere au despre o alianţă Pro România –ALDE?
         Da, dar cu o condiţie
Preşedintele organizaţiei judeţene a ALDE, Mircea Moloţ, a declarat că vede posibilă o asemenea colaborare cu o condiţie. ”Văd posibilă o alianţă, doar dacă Victor Ponta nu va trata colaborarea cu noi aşa cum a făcut-o cu Crin Antonescu. Trebuie să găsim un numitor comun, un limbaj comun. ALDE a pierdut alegerile europarlamentare din cauză că suntem într-o alianţă cu PSD. Suntem acuzaţi, noi, cei din ALDE, că ţinem PSD la guvernare. Eu personal nu insist să fim la guvernare”, a declarat Mircea Moloţ, liderul ALDE Hunedoara.
          Nici pro, nici contra
La rândul său, Emil Rîşteiu, coordonator judeţean al Pro România, susţine că se ia în calcul o alianţă între cele două formaţiuni politice.“Dacă ţinem cont că şi Călin Popescu Tăriceanu şi Victor Ponta au fost doi premieri responsabili, putem lua în calcul o asemenea colaborare. Dacă lăsăm la o parte orgoliile, putem avea o alianţă serioasă. Eu nu sunt nici pro, nici contra unei alianţe între cele două partide. Dar, mai bine să rămânem singuri, pentru că o creştere este mai sănătoasă atunci când eşti în Opoziţie”, a afirmat Emil Rîşteiu, coordonator al Pro România în judeţul Hunedoara.
Nu ştim, în cazul în care se materializează colaborarea respectivă, câţi din membrii Pro România Hunedoara mai rămân în partid, având în vedere că mulţi dintre ei au venit aici de la ALDE.(Sorina Popa)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Autobergamo Deva şi-a completat lotul cu un jucător din Spania

Autobergamo Deva a încheiat campania de achiziţii din presezon. Hunedorenii s-au întărit cu încă un jucător tânăr, care vine la...

S-a stabilit programul competiţional la Liga a IV-a de fotbal

     Asociaţia Judeţeană de Fotbal Hunedoara a organizat la Geoagiu, sesiunea de lucrucu reprezentanţii echipelor de Liga a IV-a şi...

Tir cu arcul. Cupa Minerul, la Aninoasa

  Baza Sportivă Anena din Aninoasa a găzduit la finalul săptămânii trecute „Cupa Minerul” la tir cu arcul, competiţie care...

Închide