Pauză de trei luni în dosarul poliţiştilor manipulaţi de Simota

03 SimotaNatalia Bumbac

Ieri, la Curtea de Apel Alba Iulia a avut primul termen apelul declarat de Alin Simota (foto) faţă de sentinţa dată de Judecătoria Alba Iulia în dosarul în care este acuzat că a instigat doi poliţişti de la IPJ Alba la abuz în serviciu.

În prima instanţă afaceristul din Valea Jiului a fost condamnat la şase luni de închisoare cu executare. În urma şedinţei de ieri, magistraţii de la Curtea de Apel Alba Iulia au acordat un nou termen de judecată pentru 12 septembrie, la care vor fi citate părţile din dosar.
Alin Simota a fost condamnat în acest dosar la şase luni de închisoare cu executare pentru că, aşa cum susţin anchetatorii, în 13 septembrie 2013, i-ar fi determinat pe doi poliţişti, L.I.S. şi M.M.N., să-şi încalce atribuţiile de serviciu. Cei doi oameni ai legii, desemnaţi pentru paza şi escorta afaceristului, i-ar fi facilitat o întâlnire cu membrii familiei şi alte persoane. Întâlnirea pe care afaceristul ar fi avut-o cu apropiaţii s-a petrecut în perioada în care se afla în arest preventiv pentru dosarul în care este acuzat că ar fi condus o reţea de crimă organizată.
În prezent, Alin Simota este dat în urmărire naţională şi internaţională, iar din spusele apropiaţilor acesta s-ar fi stabilit cu traiul în Emiratele Arabe Unite, mai exact în Dubai. Afaceristul a dispărut din momentul în care Tribunalul Hunedoara a dispus reîncarcerarea, anulând hotărârea Judecătoriei Deva prin care a fost liberat condiţionat, fiind în executarea pedepsei de doi ani de închisoare pentru conflict de interese, infracţiune săvârşită în perioada în care ocupa funcţia de consilier judeţean.

One thought on “Pauză de trei luni în dosarul poliţiştilor manipulaţi de Simota

  • 14 iunie 2016 la 9:43
    Permalink

    Il doare in cot pe Alin de toti , inclusiv de sifoanele care l-au tradat: Litera, Pera, Vali orfanu si Ancuta. I-au luat banii si apoi l-au vindut la garda. Le vine lir rindu. Niste bulangii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare