Paturile de la ATI, ocupate complet în judeţ

20 aprilie 2021 | 1 Comentariu | Publicat in: Actualitate

Toate locurile în secţiile de ATI pentru bolnavii de COVID-19 sunt ocupate în judeţul Hunedoara, însă, potrivit autorităţilor, nu­mărul infectărilor cu SARS-CoV-2 este în scă­dere, iar, în comparaţie cu săp­tămânile tre­cute, nu mai este nevoie ca pacienţii să fie trecuţi pe listele de aşteptare.
„În judeţ am depăşit partea cea mai gravă, par­tea de vârf. Suntem într-o perioadă des­cen­dentă. A scăzut incidenţa (cazurilor de infectare – n.r.). Astăzi (marţi – n.r.) suntem la o valoare de 3,16 la mia de locuitori, la ni­velul judeţului”, a declarat directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hu­ne­doara, Sebastian Mezei (medalion).
Potrivit acestuia, toate cele 29 de locuri la ATI pen­tru bolnavii de COVID-19 sunt ocu­pate, dar nu mai este nevoie ca aceştia să fie trecuţi pe liste de aşteptare.
„Încă stăm destul de rău la partea de ATI pentru că cele 29 de locuri din secţiile de ATI sunt ocupate în proporţie de 100 la sută. Un lucru bun este că începem să nu mai avem liste de aşteptare – săptămânile trecute am avut un vârf chiar şi de 34 de persoane pe lista de aşteptare şi a fost foarte dificil pentru că în întreaga ţară a fost aceeaşi situaţie. Sperăm ca lucrurile să meargă spre bine şi odată cu creşterea numărului de persoane vaccinate să nu mai apară un alt val”, a spus directorul DSP Hunedoara.
În judeţul Hunedoara sunt funcţionale 15 centre fixe de vaccinare, până marţi fiind ad­ministrate 78.350 de doze de vaccin, dintre care 49.701 reprezintă prima doză, iar 28.649 cea de-a doua doză. (A. Năstase)

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. C spune:

    Dom Mezei mai usor cu explicatiile.Intrebati prefectul-agronom care stie tot si rezolva totul.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Bulina albă

Călin Marian, prefectul judeţului Pentru că, datorită bunei organizări coordonate de el, la Deva va funcţiona primul centru de vaccinare...

Bulina neagră

Geanina Larisa Mihoc, tânără din Valea Jiului Pentru că nu a rezistat nici măcar o lună în libertate, ajungând din...

La Simeria, a pornit centrul de vaccinare

În oraşul Simeria a devenit funcţional, începând de ieri dimineaţă, un nou centru fix de vaccinare împotriva „COVID 19”, al...

Închide