Politica si administratie

Patrimoniul european, celebrat la Castelul Corvinilor: Ediția a IX-a a Târgului Castelelor

Castelul Corvinilor a fost gazda celei de-a noua ediții a „Târgului European al Castelor”, desfășurat în perioada 7-8 iunie, reunind laolaltă prestigioase fortărețe și castele din România, Bulgaria și Polonia. Sute de turiști au venit încă de la deschidere să viziteze standurile expozanților, fiind întâmpinați de cavaleri și domnițe, îmbrăcați în ținute de gală, medievale.

Instituții și monumente
Timp de două zile, vizitatorii au avut ocazia să exploreze standurile re­pre­zentative ale următoarelor instituții și monumente: Muzeul Castelului Cor­vinilor, Muzeul Cetatea Neamț, Cas­telul Bran, Castelul Károlyi, Castelul Magna Curia – Muzeul Civilizației Da­cice și Romane, Cetatea Medievală Mălă­iești, Muzeul Na­țional Brukenthal, Ce­tatea Feldioara – Marienburg, Cetatea Medievală a Severinului, Com­plexul Național Muzeal „Curtea Dom­nească” Târgoviște, Cetatea Făgăraș, Castelul Książ din Wałbrzych (Polonia), Cetatea Deva, Institutul Cultural de Stat – Centrul Cultural „Castelul Balcic” (Bulgaria), Cetatea de Scaun a Sucevei, Castelul Sturdza Miclăușeni, Cetatea Ardud și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

Număr impresionant de turiști
Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, a subliniat în deschi­de­rea târgului: „Ca de obi­cei, Castelul Corvinilor este onorat de rolul de gazdă a unei manifestări care îşi doreşte să promoveze uni­tar, coerent şi e­fi­cient obiec­ti­ve culturale şi is­torice im­por­tante din România şi din alte ţări ale Europei. Promovarea este extrem de importantă, mai ales în acest do­meniu. În aceste zile speciale, vizitatorii Castelului Corvinilor, pe lângă aventura cunoaşterii unuia dintre cele mai spec­taculoase edificii medievale din Europa, vor avea parte de momente in­tere­sante organizate în cadrul târgului nostru și de oportunitatea cunoașterii altor obiec­tive cultural-istorice cu totul speciale, prin intermediul standurilor amenajate.”
Pe parcursul celor două zile, stan­du­rile expozanților au fost vizitate de un număr impresionant de turiști. La in­tra­rea în târg, vizitatorii au fost întâm­pi­nați de standurile producătorilor locali care activează sub sigla Aso­cia­ției Producătorilor de Produse Tra­diționale și Ecologice Hunedoara.
Mai mult, pentru a intra în atmosfera vremurilor de altădată, s-au organizat turniruri și concursuri medievale, tabe­re şi ateliere, tir cu arcul, dansuri şi pre­zentări de ţinute medievale, casca­do­rie şi lupte cavalereşti – reprezentaţii ale Ordinului Cavalerilor de Hunedoara şi ale Asociației Castelul din Carpați.
Târgul European al Castelor de la Hunedoara a demonstrat încă o dată importanța conservării și promovării pa­trimoniului cultural european, atră­gând mii de vizitatori și contribuind la consolidarea legăturilor culturale și tu­ristice între țările participante.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura