Patinoarul mobil a ajuns la Hunedoara

Magdalena Şerban

S-a terminat cu naveta tinerilor hunedoreni la patinoarul din Deva. După modelul administraţiei din Petroşani, care a sărit în ajutorul iubitorilor de mişcare cu un patinoar mobil,  şi edilii din Hunedoara au hotărât că un astfel de loc e binevenit pentru comunitate. Aşa că nu demult, aleşii locali au aprobat asocierea Primăriei Hunedoara cu societatea Eco Sid, în vederea înfiinţării „Orăşelului lui Moş Crăciun”. Acesta va fi inaugurat în 1 decembrie şi va rămâne deschis până la sfârşitul lunii februarie 2013.

O iarnă pe gheaţă

După discuţii şi negocieri, patinoarul mobil a ajuns, ieri, în municipiul de pe Cerna, urmând să fie montat. El va fi administrat de către societatea Eco Sid SRL, căreia îi revine sarcina de a-l amenaja şi a-l dota cu cele necesare. Acesta se află în apropierea tribunei principale a Stadionului „Michael Klein”, iar mecanismul său de funcţionare este unul destul de simplu, având la bază o instalaţie care se cuplează la curent şi la apă şi generează gheaţă. Patinoarul, spun autorităţile, va reprezenta un principal punct de atracţie al oraşului, în această iarnă, mai ales că tarifele nu sunt deloc diferite faţă de cele practicate în Deva, spre exemplu. Astfel, preţul unui bilet de intrare va fi de 10 lei, la acesta adăugându-se cel pentru închiriat patine, care este tot 10 lei per pereche închiriată. Ceea ce nu vor mai plăti însă hunedorenii pentru a se putea distra pe gheaţă va fi naveta până la Deva, de acum încolo, această distracţie având-o chiar la ei acasă.

Un orăşel al copiilor şi nu numai

„Pe lângă serviciile oferite de patinoar, vor exista chioşcuri din lemn cu diferite produse tradiţionale, o scenă pe care vor avea loc spectacole de colinde din 1 până în 31 decembrie şi bineînţeles, spaţii de joacă pentru copii. De asemenea, tribuna stadionului va fi împodobită cu o instalaţie de lumini. Va fi un orăşel al copiilor şi nu numai, aşa cum Hunedoara nu prea a avut până acum”, dă asigurări Nicolae Balosin, directorul general al societăţii Eco Sid.  Acesta mai spune că în cazul în care hunedorenii vor fi mulţumiţi de modul în care funcţionează patinoarul mobil, este foarte probabil ca o asemenea instalaţie să fie cumpărată şi la anul. Potrivit protocolului aprobat de consilierii locali, administraţia publică hunedoreană s-a angajat să suporte contravaloarea consumului de energie electrică pe durata derulării contractului, atât pentru “Orăşelul lui Moş Crăciun”, cât şi pentru patinoar şi să asigure chioşcurile de lemn.
De precizat că un astfel de patinoar mobil, cu o suprafaţă de 600 de metri pătraţi, poate ajunge până la 150.000 de euro, la care se adaugă TVA, bani destul de greu de alocat în ziua de azi, chiar şi pentru o primărie de municipiu.

One thought on “Patinoarul mobil a ajuns la Hunedoara

  • 2 decembrie 2012 la 15:13
    Permalink

    Scump doamne ,scump. La Deva era mai ieftin. Este 10 lei ptr. 3 ore

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare