ActualitateFlash

Patinând pe trotuare

Andreea Lazăr

Devenii care, ieri dimineaţă, au pornit spre serviciu sau spre şcoală, au devenit patinatori fără voie. Trotuarele municipiului Deva arătau ca un veritabil patinoar, din cauza gheţii necurăţate.

Cătinel, cătinel, să nu alunec
O femeie păşea ţinându-se de gardul viu. Un bătrânel, cu un baston, încerca să se deplaseze, însă reuşea cu greu să facă acest lucru. Chiar şi cauciucul bastonului aluneca pe trotuarul acoperit de gheaţă. Mai mulţi copii au profitat, însă, de situaţie şi au patinat la propriu către şcoli. Aşa s-a circulat, ieri dimineaţă, dar şi în zilele precedente, pe trotuarele Bulevardului Decebal din Deva.
Au existat însă şi deveni ghinionişti. În numai două zile, la Spitalul Judeţean de Urgenţă au ajuns aproximativ 20 de persoane cu picioare sau mâini rupte, după ce au căzut pe gheaţă. „La Unitatea de Primire Urgenţe din cadrul spitalului judeţean s-au prezentat 19 persoane, cele mai multe dintre acestea suferind contuzii în urma alunecării pe gheaţă. Una singură a fost în stare gravă, motiv pentru care a rămas internată în secţia ortopedie”, a declarat directorul economic al Spitalului Judeţean din Deva, Vetuţa Stănescu.

Există legea, dar nu se respectă
Sancţionarea asociaţiilor de proprietari sau a societăţilor comerciale care nu curăţă trotuarele din faţa blocurilor şi a imobilelor pe care le deţin revine în atribuţiile Primăriei, recte Poliţiei Locale. Acest lucru este reglementat printr-o hotărâre de Consiliu Local, din anul 2002, dar până acum, nu pare să fie pusă în practică. „Am desfăşurat, în luna decembrie, o campanie de informare a societăţilor comerciale din municipiul Deva, cu privire la această hotărâre a Consiliului Local. În luna ianuarie, am dat doar câteva avertismente verbale celor care nu au respectat-o”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Deva, Aurel Zamfirache. Probabil că în februarie, când se hotărăsc să aplice legea, nu va mai fi nevoie, deoarece vremea se va mai încălzi şi trotuarele nu se vor mai transforma în gheţuş.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura