Pasiunea bate criza

Ciprian Marinuţ

Fără o mulţime de titulari, aflaţi în conflict financiar cu clubul, Jiul Petroşani a jucat cu sufletul şi a câştigat cu 3-1 partida de pe teren propriu cu FC Zalău, formaţie ce ocupa locul al doilea înaintea etapei a VI-a şi venea după o serie de trei victorii consecutive.

Gură de oxigen şi speranţe de împăcare
Jucătorii care au manifestat înţelegere faţă de necazurile financiare de la club au reuşit să demonstreze că ştiu şi fotbal. Drept dovadă, Jiul a obţinut al doilea succes al sezonului şi respiră mai relaxat, deşi din primul 11 aliniat de antrenorul Toni Sedecaru, au absentat cel puţin cinci jucători, care au fost titulari în etapele premergătoare scandalului financiar. Mai mult, jucătorii Jiului care s-au prezentat la acest meci susţin că oficialii echipei au încercat să rezolve pe cale amiabilă conflictele financiare izbucnite între fotbalişti şi conducere. „Ne-au promis că luni (azi n.r) ne vom primi banii, în cazul în care vom renunţa la memorii şi vom continua să jucăm”, a dezvăluit unul dintre jucători. Peste 10 jucători şi-au depus memorii la FRF, pentru a deveni liberi de contract, aceştia având restanţe financiare de peste patru luni de zile.

Start perfect, finiş cu emoţii
Fără bucurii în conturi, alb-negrii au avut tone de noroc şi inspiraţie la finalizare. Ca dovadă, Jiul a reuşit o primă repriză excelentă şi conducea la pauză cu un categoric 3-0. Dragoş Teodorescu (6) a deschis scorul după un un-doi cu Deaconescu, la prima acţiune periculoasă a Jiului. Pasatorul de la primul gol, Cristian Deaconescu, s-a transformat în marcator în minutul 13. El a punctat după ce a recuperat o minge în jumătatea proprie şi a făcut o cursă solitară până în careul advers, finalizată cu un şut în stânga portarului. Pe fondul unor ratări ale zălăuanilor, Jiul a lovit din nou prin căpitanul Apetrei (44), care a dus scorul la 3-0, speculând o serie de erori ale defensivei adverse.
Pauza a fost un sfetnic bun pentru FC Zalău, iar veteranul Gorga (58) a redus din diferenţă, 3-1, după o acţiune la care au mai contribuit Bode şi Lung. Jiul a acceptat deliberat dominarea adversarilor, iar Bode (79) a marcat, însă golul a fost anulat pe motiv de ofsaid, iar alb-negrii au câştigat cu 3-1, deşi au trăit periculos în ultimele minute.

Jiul Petroşani – FC Zalău 3-1 (3-0)
Au marcat: Teodorescu (6), Deaconescu (13), Apetri (44) / Gorga (58)
Jiul:  Tonca –  R. Sandu, M. Matei, Firan,  Caravan, Drăgoescu, Filip, Teodorescu, Tudorache, Apetri (cpt.), Deaconescu. Antrenor: Toni Sedecaru
FC Zalău: Chiş –  Lung, Bulz, Cosma (cpt.), Negrean,  Istvan, Stanciu, Bode, Ionaşcu, Dumiter, Teglaş. Antrenori: Marius Paşca (principal) şi Cristian Oros (secund).
Arbitri: Eduard Constantinescu (Craiova) – Gheorghe Dănăsel (Bumbeşti Jiu) şi Ramona Bunget (Târgu Jiu).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare