Hunedoara va avea skatepark!

Cristina Ghenea

Deşi, ani la rând, s-a discutat despre construirea unui skatepark în municipiul Hunedoara, ideea a bătut pasul pe loc şi a trecut, în cele din urmă, pe lista promisiunilor încălcate de fosta administraţie locală. Reprezentanţii Asociaţiei de Dezvoltare D.A.O. Hunedoara, însă, au luat iniţiativa amenajării unui astfel de parc, iar lucrările de construcţie ar putea fi demarate chiar luna viitoare. Primăria le va pune la dispoziţie un teren, iar aceştia vor contribui cu găsirea sponsorizărilor necesare.

În incinta stadionului
Hunedorenii pasionaţi de role, biking sau skateboarding vor avea, în cele din urmă, un parc special amenajat pentru aceste activităţi sportive. Membrii D.A.O. Hunedoara au pus bazele unui proiect care vizează construirea unui skatepark în incinta Complexului Sportiv „Michael Klein“, din municipiu, şi au avut mai multe discuţii cu administraţia locală, pentru a putea demara lucrările. „Este nevoie de aşa ceva în Hunedoara. Este important ca tinerii să aibă posibilitatea să desfăşoare sporturi moderne, iar construirea acestui skatepark poate contribui, în timp, la introducerea municipiului într-un circuit de evenimente sportive citadine. Am făcut şi o petiţie în acest sens şi am strâns, astfel, aproximativ 200 de semnături de la hunedoreni care susţin iniţiativa“, a declarat Alin Barna, membru al D.A.O. Hunedoara. Locaţia propusă pentru construirea skateparkului se află chiar lângă clădirea fostului supermarket Artima, pe un teren nefolosit, acoperit, în prezent, de buruieni.

Există trei variante de construcţie
Cei care au întocmit proiectul spun că este vorba despre o investiţie ce nu depăşeşte 15.000 euro şi că au discutat deja cu anumiţi sponsori, iar lucrările vor putea demara imediat ce terenul este pregătit. Şi pentru ca parcul să satisfacă toate cerinţele skaterilor, bikerilor şi rollerilor, iniţiatorii iau în considerare trei tipuri de elemente pentru construirea acestuia. „Avem în vedere folosirea elementelor din oţel – care au o garanţie de până la 20 de ani şi o suprafaţă rapidă, a celor din lemn cu cadre din oţel – care sunt compuse din trei straturi interschimbabile, şi a celor din beton prefabricat. În plus, pe una dintre laturi, ne-am gândit să amplasăm un perete de căţărare util alpiniştilor amatori. Pentru că primăria ne sprijină şi ne pune la dispoziţie terenul necesar, lucrările ar putea fi demarate chiar în noiembrie, în măsura în care vremea va permite acest lucru“, a mai precizat reprezentantul Asociaţiei D.A.O.

Primarul a bătut palma cu asociaţia
Edilul şef al Hunedoarei a confirmat sprijinirea acestei iniţiative, fiind de părere că ideea construirii unui astfel de skatepark este propice revigorării vieţii sociale a municipiului. „Am fost de acord cu proiectul întocmit de reprezentanţii Asociaţiei de Dezvoltare D.A.O. şi conform înţelegerii pe care am făcut-o cu aceştia, primăria le va pune la dispoziţie terenul – care va avea circa două sau trei mii de metri pătraţi, şi se va ocupa de paza şi întreţinerea parcului, prin serviciile Poliţiei Locale. Cheltuielile privind construirea, curăţenia şi reparaţiile necesare vor fi asigurate de sponsorii proiectului“, a precizat primarul Viorel Arion.
În Hunedoara, fenomenul skateboarding-ului a început să prindă contur. Aproape zilnic, pe platoul din faţa Casei de Cultură, poţi vedea adolescenţi pe role sau pe skateboard. Tinerii pasionaţi de acest sport aşteaptă construirea skateparkului de câţiva ani, de când fostul primar a promis că odată cu modernizarea Parcului Tineretului, va amplasa aici şi o rampă pentru skateri. Lucrările de reamenajare a parcului respectiv au fost finalizate, însă, în cele din urmă, proiectul nu a mai cuprins şi rampa promisă.

4 comentarii la „Hunedoara va avea skatepark!

 • 15 ianuarie 2013 la 17:08
  Permalink

  cadn il terminati sigur ca oameni ne alunga si nu le comvine sa sarim cu bicicletele skaturile si rolele si asteptam si noi un skate park.

 • 15 ianuarie 2013 la 17:09
  Permalink

  sper sa fie gata pana la primavara.Mult noroc in construirea skate parkului!!!!

 • 24 februarie 2013 la 13:02
  Permalink

  Este adevărat tavi ca o sa ne alunge mosi si babele cu paru ca facem galagie de la roti,cazaturi etc la fel se intampla si intre blocuri cand incerci sa dai un trik

 • 18 aprilie 2013 la 20:10
  Permalink

  UNDE E SKATEPARKUL ? :)) GATA SA ABANDONAT?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare