Politica si administratie

PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT POATE CÂȘTIGA ȘI ALEGERILE PREZIDENȚIALE, ȘI PE CELE PARLAMENTARE

Partidul Social Democrat a câștigat alegerile locale și europarlamentare. Toate rezultatele obținute în acest scrutin electoral reprezintă încrederea pe care românii au avut-o în Guvernul Marcel Ciolacu și în modul în care acesta a guvernat.

O nouă confirmare
Votul din 9 iunie a confirmat dincolo de orice speculație că am guvernat bine într-o perioadă complicată, iar măsurile luate de Partidul Social Democrat la guvernare au fost apreciate de către români. Partidul Social Democrat a ob­ținut un scor mai bun în comparație cu alegerile din 2020. În urma acestor ale­geri, Partidul Social Democrat a primit un vot de încredere important în privința administrației publice locale. A obținut mai multe mandate de președinte de Consiliul Județean, mai multe mandate de primari de orașe reședință de județ, mai multe mandate de consilieri locali și județeni. Scorul alianței politice de la ale­gerile europarlamentare unde am obținut peste 50 la sută din voturi este o nouă confirmare certă că România este condusă politic bine. Românii au votat ma­siv pentru stabilitate și pentru Uniu­nea Europeană. Trebuie remarcat în mod obligatoriu și rezultatul din Dias­pora, unde Alianța PSD-PNL s-a plasat pe primul loc, iar curentele eurosceptice pe ultimele locuri.
Practic, Partidul Social Democrat și-a îndeplinit obiectivul. Guvernul condus de premierul Marcel Ciolacu are legi­ti­mitate confirmată prin votul românilor. România vă avea o voce puternică în Parlamentul European și vom putea lupta pentru obiective precum admi­te­rea în Spațiul Schengen terestru, salariul minim european și alocarea de mai multe fonduri pentru agricultură.
A trecut un an de când Marcel Ciolacu este premierul țării și doi ani și jumătate de la revenirea Partidului Social Demo­crat la guvernare. România merge bine, s-a redresat!
Stabilitatea politică a adus coerență în actul de guvernare, credibilitate interna­țio­nală și, în pofida contextului extrem de dificil, marcat de crize multiple și de războiul din Ucraina, a dat încredere me­diului de afaceri, inclusiv că urmare a in­vestițiilor publice masive.

Confirmare
Indicatorii macroeconomici esențiali ara­tă progres, dezvoltare și revenirea pe panta creșterii bunăstării generale. În ultimii doi ani produsul intern brut a cres­cut cu 35 la sută, investițiile publice s-au dublat. Puterea de cumpărare a oa­menilor s-a consolidat. Salariul minim brut a crescut cu 61 la sută, salariul me­diu net este mai mare cu 43 la sută, iar pensia medie s-a majorat cu 43 la sută.
Totodată Institutul Național de Sta­tistică tocmai a comunicat datele privind creșterea cu aproape 15 la sută a volumului comerțului cu amă­nuntul, res­pectiv a con­su­mului din România. Iar în ge­ne­ral, creșterea consumului indică încrederea cetățenilor și a firmelor în pers­pec­tivele eco­no­mice, care la rân­dul ei sti­mulează activitățile eco­no­mice și creșterea produsului intern brut.
Inflația s-a redus la jumătate de când președintele Partidului Social Democrat Marcel Ciolacu a preluat mandatul de premier. Se confirmă astfel încă o dată buna guvernare a PSD, care nu doar că a readus prețurile sub control, ci a și stimulat creșterea economică prin in­vestiții publice fără precedent. Se de­mons­trează încă o dată beneficiile pla­fonărilor la energie și la adaosurile pro­duselor alimentare de bază.
Toate rezultatele de până acum, la gu­vernare și electorale, indică în mod cert schimbări în dorințele românilor. Dacă nu vom ține cont de ele se va întâmpla ca în ultimele patru rânduri de alegeri pen­tru funcția de președinte al României. Dar cred cu tărie că, de data aceasta, Partidul Social Democrat poa­te câștiga și ale­gerile prezidențiale, și pe cele parlamentare.

VIOREL SĂLAN
Deputat PSD Hunedoara

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura